Így teljesített a strapateszten a Xiaomi Mi 9

0

Úgy gondoljuk, senkinek sem kell bemutatni a Xiaomi Mi 9-et, sem pedig Zack Nelsont, a telefonok kínvallatóját. Valahol sejthető volt, hogy a nem túl távoli jövőben találkozni fognak, és valamilyen verdikt születik a kínai zászlóshajó strapabírását illetően. Nem akarunk minden poént lelőni, de annyit elárulunk, hogy a készülék jól teljesít, viszont akad olyan is, amiben csalódást okoz.

Az alábbiakban látható videón a kínai gyártó egyik legutóbbi nagy dobása kerül szakértő kezek közé, hogy karcokkal, tűzzel és hajlítással nézzen farkasszemet. A készülék remekül teljesít ezekkel a kihívásokkal szemben, de azért akadt némi apróság, ami szúrta a korábban telefonokat szervizelő, újabban videósként kenyerét kereső úriember szemét. A Xiaomi zafírüvegként reklámozza a hátlapi kamerarendszert oltalmazó réteget, ami már csak azért is fura, mert valami vagy zafírból, vagy üvegből van. Az előbbi jóval ellenállóbb, mint az üveg, csupán a Mohs-skála kilencedik szintjén karcoldódik. Ehhez képest az üvegfelület, legyen szó bármelyik menő Corning fejlesztésről, már sérülni kezd a hatodik szinten.

Sajnos pont ez a helyzet a Xiaomi által használt anyaggal, ami ugyan zafírnak látszik, mégsem viselkedik úgy. Persze lehet, hogy valamilyen gyengébb alternatívát használt a gyártó. Érdemes ezt észben tartani, és vigyázni a készülékre, ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy nem egyedülálló a Xiaomi reklámfogása. Az Apple is zafírként promózza saját megoldását, és az sem bírja semmivel jobban a gyűrődést, mint az ázsiai cég által kínált opció. Mindazonáltal a Xiaomi Mi 9 remekül állja a sarat, megéri az árát, de mindenképpen tokkal javasoljuk a használatát.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid