Így tölthetsz le minden adatot, amit a Facebook tárol rólad

0

Azt eddig is tudta nagyjából mindenki, hogy a közösségi portál szinte mindent tud rólunk, de most az is kiderült, hogy még a híváslistánkat és az SMS adatainket is tárolja, akár évekre visszamenőleg.

Amikor feltelepítjük a Facebookot, általában mindenki megadja a hozzáférést a mobilján található információkhoz. Pedig ha tudnák az emberek, hogy onnantól gyakorlatilag minden mozdulatunkat és szokásunkat figyelik, akkor lehet máshogy döntenének.

Most kiderült, hogy még a híváslistát is tárolják akár évekre visszamenőleg, ráadásul nem azokról a hívásokról van szó, amit az alkalmazáson belülről kezdeményezünk. Bizony, a normál hívások adatait is látják, például hogy ki volt a hívott fél, mikor és meddig beszéltünk vele. Az sem számít, ha a másik fél nincs fent a Facebookon, mivel így is tárolásra kerülnek az adatai, és ugyanez a helyzet az SMS és MMS üzenetek részleteivel is.

Azt egyébként megnézhetjük mi is, hogy mi mindent tárol rólunk a portál, ehhez mindössze a számítógépünkön kell a lenyíló menün belül a beállítások menüpontra kattintani, majd rögtön az első oldalon válasszuk a “Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” lehetőséget. Ha nagyon aktív életet élünk a közösségi portálon, akkor ez akár 10-20 percig is eltarthat.

Zuckerbergék nem véletlenül gyűjtik az infókat, mivel tevékenységeink alapján ismerik meg szokásainkat, és az érdeklődési területeinket, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy értékesítsék a hirdetéseket, de ezek alapján tudnak pl. ismerősöket is ajánlani.

Forrás: Index

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid