Kiderült, hogy állnak most az Android 9.0 Pie frissítések

0

A Google már hónapok óta nem dicsekedett el azzal, hogy az androidos készülékek hány százalékán fut a legújabb verzió, de most végre előállt a szokásos statisztikával, így újra képet alkothatunk a frissítések helyzetéről.

A legfrissebb adatok szerint az Android 9.0 Pie már átlépte a 10%-os részesedést, ami egész nagy növekedés a legutóbbi adatokhoz képest. Tavaly ugyanekkor a 8-as Oreo rendszer még csak 5,7 %-on állt, tehát abszolút javuló tendenciát mutat a gyártók frissítésekhez való hozzáállása.

Egyébként jelenleg az androidos eszközök 28,3 százalékán fut Oreo, vagyis a 8-as főverzió a legelterjedtebb, utána pedig a 7-es Nougat következik 19,2%-kal. A harmadik a Marsmallow (6.0) lett 16,9%-os eredménnyel, a negyedik pedig a Lollipop, amit a már említett Android Pie követ 10,4%-kal.

Hihetetlen módon olyan rendszerek is felkerültek a táblázatra, mint a Gingerbread vagy az Ice Cream Sandwich, holott ezek a disztribúciók már kilenc, illetve nyolc évesek. 0,3 százalékos részesedés és 2,5 milliárd jelenleg is aktív Android rendszert futtató eszköz mellett nem kevesebb, mint 15 millió készülék működik még ezzel a két ősrégi főverzióval. Sőt, nagyon úgy néz ki, páran kivették a régi telefont a fiókból, mert tavaly 0,2 százalékon állt a Gingerbread, míg ugye most meg 0,3-on. Nem semmi.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid