Ilyen fotókat készít a világ első kijelző alá rejtett szelfikamerája

0

Több gyártó is dolgozik már a kijelző alá szerelt “láthatatlan” szelfikamera megvalósításán, ami véget vethet a kameralyukak és a notchok idejének, de egyelőre csak egyetlen készülék kapható ténylegesen ezzel a technológiával. A ZTE Axon 20 5G ez a forradalmi telefon, de vajon mennyire használható a rejtett szelfikamerája?

Néhányan már be is szerezték a ZTE új mobilját, így megjöttek az első tesztek, tapasztalatok. A legnagyobb kérdés ugyebár, hogy mennyire készít jó képeket a kamera, hiszen a szenzort eltakarják a kijelző pixelei, és ezek között kevesebb fény tud átjutni az érzékelőbe. A kamera fölötti részen kevésbé sűrűn helyezték el a képpontokat, illetve különböző szoftveres trükköket is bevetett a gyártó, de azért így sem teljesen ideálisak a körülmények a fotózáshoz.

Először nézzük meg az AndroidAuthority fotóit, nekik az alábbi szelfiket sikerült lőni a ZTE Axon 20 5G előlapi kamerájával. A bal oldali kép gyenge fényviszonyoknál készült, a jobb oldali pedig normál fényben.

Videó is van, amelyen működés közben is látható a telefon kamerája:

A TheVerge is készített egy hasonló tesztet, ezt is érdemes lehet megnézni.

Az alábbi videóban is van pár szelfi, 8:48-tól:

Összességében elmondható, hogy nem lett teljesen használhatatlan a ZTE Axon 20 5G rejtett szelfikamerája, de a minősége messze elmarad még a középkategóriás telefonokétól is. A képek korántsem annyira élesek és részletgazdagok, mint amit a mai normál szelfikamerák tudnak, inkább az 5-6 évvel ezelőtti (nem csúcskategóriás) készülékek előlapi egységének a szintjét hozza a ZTE megoldás. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen sokan nem, vagy csak alig használják szelfizésre a telefonjukat, nekik ideális lehet a készülék, hiszen nem rondít bele a kijelzőbe fölöslegesen egy szenzorsziget vagy kameralyuk, és mozgó alkatrészekre sincs szükség, mint a pop-up megoldásoknál.

Azt se felejtsük el, hogy ez még egy első generációs megoldás, a következő 1-2 évben sokat fejlődhetnek az ilyen rejtett előlapi kamerák.

A ZTE Axon 20 5G főbb jellemzői egyébként a következők:

  • 6,92 colos Full HD+ OLED kijelző 90 Hz-es képfrissítéssel
  • Snapdragon 765G processzor
  • 5G támogatás
  • 6 vagy 8 GB RAM
  • 128 vagy 256 GB tárhely
  • 64+8+2+2 MP-es hátlapi kamerák
  • 32 MP-es előlapi kamera
  • 4220 mAh-s akku 30W-os gyorstöltéssel
  • 172,1 x 77,9 x 7,98 mm-es dimenziók és 198 grammos tömeg

A mobil már Európában is rendelhető, az ára 160 ezer Ft környékén van, itt írtunk bővebben a vásárlási lehetőségről.

Forrás: TheVerge, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid