Ilyen lehet a OnePlus 8 Pro négy kamerás képrögzítő rendszere

0

Jóformán ki sem hűlt a festék az előző hónapban bemutatott OnePlus 7T telefonokon, de a kínai gyártó már most gőzerővel dolgozik a következő generáción. A készülékek fejlesztése általában a legnagyobb titokban történik, de azért mindig esnek le infómorzsák a tech sajtónak is. Korábban rendereken pózolt a OnePlus 8, most pedig egy ismeretlen forrásnak köszönhetően a TrueTech csapata a OnePlus 8 Pro kamerarendszerét ábrázoló vázlatokat szerzett, amiken jól látható némi Samsung hasonlóság.

Azt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ezek a tervek autentikusak, az viszont tény, hogy nagyjából ugyanazt látni rajtuk, mint az egy hónappal ezelőtt nagy port kavart rendereken. A készülék általános formaterve leginkább egy kissé módosított OnePlus 7 Pro-ra hajaz, habár akadnak lényeges eltérések is.

Példának okáért a hátlapi kamerarendszer hasonlóan fest, mint az említett készüléken, ám ezúttal akadnak extrák is. A legfelül található szenzor melletti kör alakú kivágás egy ToF kamerának ad otthont, amellyel tovább fokozható a portréképek készítése közben hatalmas fontossággal bíró mélységérzékelés. Alatta pedig a lézeres autofókuszhoz elengedhetetlen hardver található, legalábbis állítólag.

Ha alaposabban megtekintjük ezeket az ábrákat, jól látható, hogy a készülék előlapja két különböző verzióban is szerepel. Az egyiken duál kamera virít a megjelenítőn lévő bevágásban, a másikban pedig egyetlen szenzor feszít magányosan. Igen, előző hónapban még egy érzékelőt lehetett látni azokon a bizonyos rendereken, de ne feledjétek egy okostelefon formaterve akár folyamatosan változhat a fejlesztés során. Vagy az egyik a OnePlus 8, a másik pedig a Pro változat. A felső, szinte leheletvékony kereten pedig a beszédhangszórót láthatjátok. A bekapcsoló gomb, a hangerőszabályzó és a többi vezérlő billentyű lényegében ugyanúgy helyezkedik el, mint ahogyan a jelenlegi generáción megszokhattuk.

Természetesen ezeket az ábrákat sem erősítette meg semmilyen hivatalos forrás, de általában be szoktak jönni az ilyen értesülések. A bemutató napjáig nem érdemes féllábon várakozni, mert még nagyjából hat hónapot kell várni, míg sor kerül a leleplezésre, a OnePlus 7 Pro ugyanis májusban érkezett. Inkább az a meglepő, hogy már ilyen korán lehet hallani ezekről a telefonokról, amelyek kapcsán még beszélnek 120 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező képernyőről, valamint vezeték nélküli töltésről is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid