Ilyen lesz az LG G3!

1

Újabb hírek, és egy kép is kiszivárgott az LG G3-ról, és ezekkel együtt már elég sok információt tudunk a hamarosan bemutatásra kerülő csúcskészülékről. Ezért elérkezett az idő egy nagyobb összefoglaló cikkre!

Elöljáróban annyit, hogy még semmi hivatalos információ nincs a készülékről, azaz még a neve sem került szóba, de azért a legtöbb dolog már szinte biztosra vehető. A legújabb kiszivárgott hírek is megerősítik azt, miszerint egy 5.5 colos QHD felbontású kijelzővel jön az LG G3, és így valamivel 500ppi fölött lesz a pixelsűrűség is, ami azért már elég komoly (sokak szerint túlzás is, mivel az emberi szem úgysem érzékeli már a különbséget).

LG G3 japán verzió

LG G3 japán verzió

A tegnapi japán verzió képe után ma egy újabb renderelt kép került napvilágra az LG G3-ról, és mivel nagyon hasonlítanak egymásra, ezért nagy valószínűséggel hasonló lesz a végleges forma, kinézet. Ez alapján biztosra vehető az ultravékony kijelző körüli keret, ami még az LG G2-n is túlmutat. Nem csak két oldalt, hanem alul és felül is nagyon vékony lesz a káva, azaz tényleg már szinte csak egy kijelző lesz az egész telefon elölről nézve.

lg-g3-leak

A tavalyi csúcsmodellhez hasonlóan itt is csak a készülék hátulján lesznek fizikai gombok. Összességében tehát az egyik legkompaktabb mobil jöhet majd az LG G3 személyében, mivel az 5.5 colos kijelzőjével nagyjából akkora lesz a készülék, mint az 5.1 colos Galaxy S5.

Jó hír lehet, hogy a legújabb információk szerint levehető lesz a G3 hátlapja, és így még az is lehetséges, hogy microSD bővítési lehetőséget kapunk, ami hiányzott is nagyon a G2-ből.

Ami még nem teljesen biztos, az a hardver. Először MTK processzorról is voltak hírek, de ez már szinte biztosan nem valósul meg. Később a Snapdragon 805 tűnt a legvalószínűbbnek, amivel hardverileg is ráverne a mezőnyre az LG G3. Most azonban úgy néz ki, hogy ehelyett csak Snapdragon 801-es chipsetet kap a készülék, és ez azért kevésbé jó hír, mert a többi jelenleg csúcsmodellt is ez hajtja, és ők már pár hónappal hamarabb bemutatkoztak. Ráadásul azok csak full HD kijelzővel rendelkeznek, és így a G3 összességében rosszabb teljesítményt nyújthat majd a nagyobb felbontás miatt.

lg-g3-display

Kiszivárgott Antutu benchmark kép

Sejthető még a 3GB RAM (Frissítés: lehet, hogy csak 2GB lesz), illetve a 32GB-os belső memória is. A kameráról eddig annyit tudni, hogy valószínűleg 13 megapixeles lesz, de az egyéb extrákról még nincs hír ezzel kapcsolatban.

Jó hír lehet az is, hogy valószínűleg víz- és porálló kivitelben érkezik az LG új zászlóshajója, így tehát nem kell majd egy kis eső miatt aggódni. Az operációs rendszer gyárilag Android 4.4.2-es KitKat lesz, ráadásul egy új felhasználói felületet is kapunk, ami a flat dizájn jegyében készült, azaz kevésbé 3D-s, “laposabb” ikonokat kapunk, és így meg fog felelni a legújabb divatnak (a gyári Android felület is ebbe az irányba fog változni hamarosan).

lg-g3-ui

Ilyen lesz az LG G3 felhasználói felülete

Ami érdekes lehet még, hogy jó eséllyel az LG G3 adja majd a Nexus 6 alapját, így a Google következő referenciakészülékével kapcsolatban is sokminden leszűrhető már. A G3 bemutatója május 17-én lesz, azaz pont egy hónap múlva. Valószínűleg tartogatnak még olyan érdekességet is, ami eddig nem szivárgott ki, tehát érdemes lesz követni a legújabb híreket majd!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid