Remek újításokat fog hozni a Samsung Galaxy S10 processzora

0

A Qualcomm a napokban jó néhány új technológiát bemutatott, és olyan dolgok is napvilágra kerültek, amelyek majd a Samsung Galaxy S10 processzorában, vagyis a Snapdragon 855-ben debütálnak. A fejlesztés többek között szupergyors Wi-Fit, valamint olyan szintű Bluetooth hangminőséget ígér, ami még az igazán vájtfülűek számára is kielégítő lehet.

A gyártó módfelett büszkén jelentette be a WCN3998 chipet, amelyet már a következő generációs Wi-Fi valamint Bluetooth kapcsolatok jegyében fejlesztettek. Ezalatt a Wi-Fi 802.11ax, valamint Bluetooth 5.1 szabványokat értjük. Az új metódusok sokkal nagyobb sebességet, hatótávolságot valamint energiatakarékosságot hivatottak biztosítani. Az új Wi-Fi szabvány a jelenlegi megoldáshoz képest kétszeres gyorsaságot, megnövelt biztonságot, és 67%-kal alacsonyabb fogyasztást garantál.

Ami pedig a már említett minőségi zenehallgatást illeti, a lapkához készült egy dedikált chip, külön a Bluetooth fejhallgatókkal való kommunikációhoz. Az idei CES kiállításon bemutatott QCC5100 chipnek köszönhetően akár egész nap mehet a muzsikaszó, ha a vezeték nélküli fülhallgatót használjuk, ráadásul nem lesz késleltetés, a minőség pedig még az igazi audiofil zeneszeretők számára is megfelelő lesz. Ez a kettő eddig sajnos a kábelmentes zenehallgatás rákfenéje volt.

A WCN3998 chipből a következő negyedévben fognak mintát kapni a lehetséges üzleti partnerek, így akár arra is van némi esély, hogy az ősszel érkező zászlóshajó készülékekben már ott lesz az újdonság. Ha esetleg ez mégsem alakul így, akkor szinte bizonyos, hogy a Qualcomm Snapdragon 855-ben debütál, ami ugyebár többek között a Samsung Galaxy S10 belsejében tesz majd szolgálatot, feltéve persze hogy nem ér véget a Galaxy S széria, ahogyan korábbi pletykákból hallhattuk.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid