Ilyen szétszerelve a Nokia csúcsmobilja

0

Zack Nelson már több kegyetlen próbának alávetette a Nokia 8-at, ami elég jól szerepelt a tesztek során. Az viszont nyitott kérdés maradt, hogy mennyire könnyű megjavítani egy ilyen készüléket, ha sérülés éri. Nos, a JerryRigEverything csatornán most erre is fény derült, illetve kaptunk néhány jó tippet miként fogjunk neki a telefon szétszerelésének.

Ami azonnal kiderül, és cseppet sem okozhat meglepetést, hogy az összeszerelési minőséggel kapcsolatban nem lehet kifogásunk. Ugyanakkor kezdő telefonszervizeseknek okozhat némi gondot a mobil alkotóelemeire való bontása. Az első komoly kihívást maga a kijelző jelenti, amit leragasztottak. A nemrég leszerepelt megjelenítő alatt lévő dolgokat leginkább csavarok rögzítik, ráadásul nem is kevés, harminc darabot számolhatunk össze különféle méretekben.

Az egyik legérdekesebb rész a rézből készült hőelvezető cső, ami elég nagy, ám mégsem kapcsolódik közvetlenül a processzorhoz. Helyette a készülék alumínium vázához szállítja a hőt, aztán a hő keresztülmegy az alumíniumon a rézhez. Nem mindennapi megoldás, de állítólag működőképes. Feleslegesen nem szaporítanánk a szót, érdemes megtekinteni a videót is, aztán levonni a szükséges következtetéseket. Attól azért óva intenénk mindenkit, hogy szaktudás és megfelelő szerszámok híján nekiálljon bütykölni a telefonját.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid