Ismét életjelet adott az HTC

0

Tavaly decemberben a HTC szószólói azt nyilatkozták, hogy a tajvani cég a jövőben inkább a felső- és középkategóriás okostelefonokra szeretne koncentrálni, és ennek megfelelően a minap feltűnt egy új készülékük. A telefon a GeekBench adatbázisában bukkant fel, így valamelyest képet alkothatunk annak jellemzőiről.

Ha valaki esetleg nem tudná, a GeekBench egy szintetikus tesztalkalmazás, ami arra hivatott, hogy mérje a különböző okostelefonok, tabletek és más eszközök nyers számítási erejét. Így aztán amikor egy mobil prototípusán lefuttatják ezt a benchmark applikációt, csupán néhány specifikációt tudhatunk meg az eredmények alapján, de lényegében már így is be tudjuk lőni, milyen kategóriában indítják útnak az adott készüléket. Nos, az eddigiek szerint egy középkategóriás HTC mobilról van szó, amelynek modellszáma 2Q7A100. Az újdonság belsejében Qualcomm Snapdragon 710 chipset zakatol, ami egy kiváló felső-középkategóriás lapka, igaz, nem a legfrissebb, hiszen már elérhető a 730 is. Mivel a mobil még a fejlesztés korai szakaszában van, talán nem teljesen hiú ábránd reménykedni az erősebb processzor beszerelésében, bár a legvalószínűbb, hogy ez már a végleges konstrukció.

Akárhogy is, a rendszermemória kapacitása rendben lesz, hiszen 6GB RAM dolgozott a tesztpéldány burkolata alatt. Ennél többet ugyebár a GeekBench nem árul el, de vélhetően a jövőben többet is meg fogunk tudni a HTC középkategóriás mobiljáról.

Frissítés:

A rejtélyes HTC telefon egy másik szintetikus tesztalkalmazás adatbázisában is feltűnt, így kiderült még néhány érdekesség. A rejtélyes prototípuson az AnTuTu alkalmazást futtatta valaki, így már azt is tudjuk, hogy a kijelző felbontása 2160×1080 képpont lesz, habár a képátló egyelőre ismeretlen. A tesztelés folyamata alatt a mobilon Android 9 Pie operációs rendszer futott, a belső tárhely kapacitása pedig 128 GB.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid