Ismét feltűnt az LG G5 Lite, szinte minden részlet kiderült

2

Korábban már lehetett hallani egy valamivel gyengébb lapkakészlettel érkező LG G5 változatról, de aztán bemutatták a zászlóshajót, így utóbbi kicsit háttérbe szorult. A mobil azonban nem tűnt el a süllyesztőben, nagyon is létezik, épp a minap járt egy kört a TENAA hivatalánál, ami azt jelenti, hogy hamarosan forgalomba is kerülhet. 

Az LG-H848 modellszámú készüléket a szakma nemhivatalosan LG G5 Lite-ként aposztrofálja, és tekintve a specifikációk listáját, a név annyira nem is tűnik rossz választásnak. Az eredeti zászlóshajó belsejében Snapdragon 820 ketyeg, na most ennek a helyére egy Snapdragon 652 érkezett, ami azért nem egy rossz chipset, a középkategória felső szegmensében található megérdemelt pozíciója. Decens hardverről van szó, négy darab Cortex-A72, illetve szintén négy Cortex-A53 maggal dolgozó processzorral a belsejében, melyet egy Adreno 510 grafikus gyorsító egészít ki.

LG G5 Lite

Az LG G5 belsejében 4 GB RAM található, de az újdonság esetében be kell érnünk 3 GB-tal, ami azért nem akkora érvágás, még akkor sem, ha már lassan 6 GB lesz a trendi. Az viszont klassz, hogy a Lite verzió is megkapta ugyanazt a QHD felbontású 5.3 colos megjelenítőt, mint a dél-koreaiak jelenlegi szupersztárja.

A H848 moduláris kiépítést kapott, 16/8 megapixeles kamerapárost, 32 GB-os belső tárhelyet, és Android 6.0 rendszert futtat. A mobilt elsősorban a latin-amerikai régióba, illetve Kínába szánják, hiszen ezek jó felvevőpiacai lehetnek egy mérsékeltebb árú, ám decens készüléknek. Igazából azon se lennék meglepődve, ha a magyar kereskedőknél, operátoroknál is felbukkanna idővel a mobil. Ezért fontos a kérdés: Nektek hogy tetszik az LG G5 Lite? Befektetnétek egy ilyen telefonba?

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid