Itt a két kijelzős YotaPhone 3

0

Van már jó néhány olyan okostelefon, ami másodlagos kijelzővel rendelkezik, de az egyik legérdekesebb kivitelezése ennek mindenképpen az orosz YotaPhone mobilokban lelhető fel. Az ötlet egyszerű, ám annál nagyszerűbb: a készülékek hátlapjára egy e-ink kijelzőt szerelnek a mérnökök, pont olyat, mint amilyen az e-könyv olvasókban van. A széria azóta eljutott a harmadik iterációhoz, a YotaPhone 3 nemrég debütált, és kedvezőbb áron startol, mint az elődje.

A különleges hátoldali megjelenítő képátlója 5.2 col, és természetesen továbbra is e-ink technológiát használ. Ennek több előnye is van, egyrészt nagyon minimális a fogyasztása, másrészt napsütésben is tökéletesen látszik (akárcsak ennél az okosóránál). A plusz kijelző alatt ráadásul három kapacitív vezérlőgombot is találunk.

Az előlapon egy 5.5 colos, full HD felbontású AMOLED képernyő teljesít szolgálatot, az alatta lévő home gomb pedig ujjlenyomat-olvasóként is funkcionál. A két kijelző között egy Qualcomm Snapdragon 625 lapkakészlet végzi a munka dandárját nyolcmagos processzorral. Ami a memóriát és a belső tárolót illeti, kétféle kiszerelésben lesz kapható a mobil, az egyik 4 GB RAM-ot, valamint 64 GB belső tárhelyet, a másik szintén 4 GB RAM-ot és 128 GB háttértárat kapott.

A hátlapi kamera 13 megapixeles, és a képalkotási folyamatokat egy kéttónusú LED villanó segíti, az előlapon pedig 12 megapixeles érzékelő áll a rendelkezésünkre. A YotaPhone 3 Android 7.1.1 Nougat rendszert futtat, amit az orosz gyártó saját fejlesztésű YotaOS 3.0 interfésze öltöztet. A telefon akkumulátorának kapacitása 3300 milliamperóra, és a töltést USB-C típusú porton keresztül veszi fel.

A YotaPhone 3-ra szeptember 5-étől lehet előrendeléseket leadni a JD.com oldalán, a forgalmazás pedig két héttel később, ugyanazon hónap 18-án indul. A 64 GB-os változat 360, míg a 128 GB-os tárhellyel ellátott modell 465 dollárt fog kóstálni (ezek átszámolva nagyjából 92 ezer és 119 ezer Ft-ra jönnek ki). Első körben csak Oroszországban és Kínában lesz kapható a telefon, nemzetközi megjelenésről egyelőre sajnos nincs hír.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid