Itt vannak az első kijelzőbe épített láthatatlan kamerák!

0

A mobilgyártók már jó ideje harcolnak a kijelzők körül keretekkel, és láthattunk már rengetegféle megoldást, ám eddig nem igazán született olyan, ami teljesen kompromisszumoktól mentes. A notch sokak szerint ronda, a lyukas kijelző is, a különféle mozgó, mechanikus alkatrészek nem annyira tartósak, stb. Szerencsére most bemutattak egy olyan technológiát, ami ezeknél sokkal jobbnak tűnik!

Véletlen vagy sem, de szinte egyszerre két kínai gyártó is bemutatta a kijelző alá épített, teljesen láthatatlan kameramegoldását. Az első az Oppo volt, így kezdjük velük:

A Twitterre feltöltött felvételen egy notchmentes mobil prototípusa szerepel, amelynek első ránézésre egy teljesen normális kijelzője van. Majd elindítják az előlapi kamerát, ami a videó alapján rendeltetésszerűen működik, mégsem látható normál esetben, teljesen eltakarja a megjelenítő.

A Xiaomi szintén megmutatta, hogy van hasonló technológiája, ez is jónak tűnik:

Az újítás fejlesztése tehát igen jól áll, már csak az a kérdés, hogy mikor kerül piacra ilyen mobil. Erre egyelőre nem kapunk választ, de nem lepődnénk meg, ha még idén megjelenne egy kijelző alá szerelt kamerás készülék.

Neked hogy tetszik ez a megoldás?

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid