Számos Huawei mobil gyártását leállították (frissítve: a gyártó szerint nem)

0

Bár a napokban volt egy kis enyhülés a Huawei helyzetében, pár fontos szervezet visszavette a tagjai közé a vállalatot, és a Mate 20 Pro is visszakerült az Android Q béta programba, azonban az USA szankciói továbbra is érvényben vannak, és a bizonytalanság miatt rendesen megcsappant a gyártó telefonjai iránti kereslet.

  • Frissítés: A Huawei Technologies visszautasítja azon állításokat, melyek szerint egyes gyártósorain lelassítja a telefongyártást. (Forrás: HVG)

Egyelőre erősen kérdéses, hogy mik lesznek az intézkedések következményei a Huaweire, illetve a gyártó készülékeire nézve, és emiatt jóval kevesebben vásárolták a vállalat mobiljait az elmúlt 1-2 hétben. Egy friss jelentés szerint a megcsappant kereslet miatt a Foxconn teljesen le is állította számos Huawei mobil gyártását, miután a vállalat csökkentette a rendeléseket. Azt nem tudni, hogy pontosan mely modellekről van szó, de valószínűleg a korábban jól fogyó, mainstream típusok érintettek a leginkább.

A bizonytalanság a Huawei azon tervének is keresztbe tehet, miszerint 2020 végére beelőzik a Samsungot. Ez korábban egy teljesen reális cél volt a vállalat növekedési ütemét figyelembe véve, ám most nagyot változott a helyzet. A Fubon Research és a Strategy Analytics kutatóintézetek 4% és 24% közötti visszaesést jósolnak globális szinten a Huawei mobilos üzletágának idén, de ez egyelőre csak egy nagyon korai becslés. Minden azon múlik majd, hogy az USA visszavonja-e az szankciókat, ám ha esetleg ez nem történne meg, akkor hosszabb távon is komoly csökkenés várható.

Forrás: TechCrunch, via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid