Jide Remix – tablet, ami kivált egy laptopot

0

Gondolom, ha más nem legalább hírből ismerik az Olvasók közül egy páran a Microsoft táblagépszériáját, a Surface-t. A Pro sorozatból a harmadik generáció néz ki a legszebben, ám lehet, hogy sokaknak pont a rajta futó operációs rendszer, és/vagy az ár lehet riasztó, így aztán eszükbe sem jut a vásárlás gondolata. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy megkaphatod olcsóbban és Androiddal?

Jide Remix 2

A Jide nevű vállalatot 2014-ben alapították volt Google munkatársak, akik bázisuknak Kínát választották. A cég a Remix-et úgy reklámozza, mint a világ első “ultra tabletjét”, amelynek az egyik legfontosabb érdekessége a rajta futó Android 4.4 KitKat, amit a Jide emberei erőteljesen átszabtak, és Windowsra emlékeztető dolgokkal bővítették. Ilyen például alul a tálca.

Jide Remix 3

Ami a dizájn illeti, nyilvánvaló a párhuzam a redmondiak Surface Pro 3-ja, és a Remix között. Hátul ugyanúgy megtalálható a kipattintható támasztó, illetve a mágnesen csatlakoztatható billentyűzet sem maradhatott el. A gép remek specifikációkkal bír: a megjelenítő képátlója 11.6 hüvelyk, a felbontás pedig 1920×1080 képpont. A meghajtásért egy nem annyira friss, de még mindig bivalyerősnek mondható Tegra 4 chipset felel, amelynek magjait 1.8 GHz-re skálázták. A rendszermemória 2 GB, a belső tárhely 64 GB-os, az akkumulátor 8100 mAh-s, szóval papíron borítékolható a hosszú üzemidő. Az előlapi kamera 2 megapixeles, a hátlapi pedig 5, gyors alkalmi képek készítéséhez talán ezek is megfelelnek.

A gyártó azzal promózza a készülékét, hogy képes kiváltani egy laptopot (a Microsoft is valami hasonlóval próbálta felfuttatni a saját táblagépét). Az értékesítés először az Egyesült Államokban indul majd meg, a várható ár pedig 449 dollár körül fog alakulni.

PhoneArena 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid