Jövő héten debütálhat a Snapdragon 7 Gen 2 chipset

0

A Qualcomm március 17-re időzített egy eseményt, amelyen várhatóan egy új középkategóriás lapkakészlet mutatnak be, ami a Snapdragon 7 sorozathoz fog tartozni. Mivel tavaly tavasszal mutatták be a Gen 1 modellt, vélhetően most a Gen 2 leleplezésére kerül majd sor.

Az új chipset nevét egyelőre nem erősítették meg, bizonyos szóbeszédek szerint a Snapdragon 7+ Gen 1 bemutatója lesz jövő hét pénteken, de mivel majdnem egy év telt el a két platform leleplezése között, a második generáció bejelentése némileg esélyesebb.

Kevés információ áll rendelkezésre az új chipset kapcsán, de a Geekbench adatbázisa szerint a lapka a Snapdragon SM7475 modellszámot viseli. A CPU részét képezi egy Cortex-X2 mag, amely 2,92 GHz-es órajelen pörög, további három Cortex-A710 mag 2,5 GHz-en, valamint négy Cortex-A510 mag, amelyek 1,8 GHz-en duruzsolnak. A grafikus gyorsítást állítólag egy Adreno 725 GPU modul végzi majd 580 MHz-es órajellel, legalábbis az egyik szivárogtató ezt állította korábban.

Amennyiben a fenti információk helytállóak, akkor a Snapdragon 7 Gen 2 – vagy legyen bármi is a neve – lesz az első olyan középkategóriás Snapdragon chip, amiben Cortex-X2 mag zakatol. A lapkakészlet a TSMC 4 nanométeres gyártási eljárásával készül majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid