Két napos üzemidővel büszkélkedhet az új Nokia 2.3

0

A HMD Global kezében lévő Nokia ismét bemutatott egy büdzsételefont, ami része az Android One programnak, tehát az elsők között kapja majd a legújabb szoftverfrissítéseket, rendszereket. A telefon mindössze 109 eurós árcédulával bír, és ezért cserébe egészen vállalható specifikációkkal rendelkezik.

A telefon burkolata mellőzi a csicsát, egyszerű műanyag hátlapja legalább nem sérül, ha netán a Nokia újdonsága a földön koppanna. Mondjuk a recés kiképzése miatt egészen jó lehet a fogása, így erre sem feltétlenül kerül sor. A készülék előlapját 6,2 hüvelykes kijelző uralja, amin 720p-s felbontásban lehet űzni a tartalomfogyasztást, és bár a telefon nem a vékony keretről lesz híres, ez ebben az árkategóriában abszolút megbocsátható. A telefon oldalán amúgy dedikált Google Asszisztens gombot is találni, maga a mobil pedig háromféle színben lesz kapható, melyek között megtaláljátok a zöldet, a homokbarnát, valamint a szénfeketét.

A Nokia 2.3 lelke egy MediaTek Helio A22 lapkakészlet, amely mellé 2 GB RAM, plusz 32 GB bővíthető belső tárhely jár. A készülék duál SIM foglalattal, ötödik generációs Bluetooth modemmel, micro USB csatlakozóval, FM rádióval, sőt, egy fülhallgató kimenettel is rendelkezik, holott utóbbi kettő már nagyjából kihalt a telefonok világából.

A Nokia 2.3 duál kamerakészlettel büszkélkedhet, az elsődleges szenzor 13 megapixeles felbontással dolgozik, munkáját egy 2 megapixeles mélységérzékelő segíti. Az előlapon egy 5 megapixeles képrögzítő egységet találni, ami egyben alkalmas arcfelismerésre is.

A Nokia 2.3 energiaellátását egy 4000 mAh kapacitású aksi szavatolja, ami a gyártó szerint simán életben tartja a készüléket két napon keresztül is. A telep sajnálatos módon nem etethető gyorstöltővel, a legnagyobb sebesség, amit ilyen téren elérhetünk, az 5 W. Akárcsak a korábbi Nokia telefonok, ez a készülék is része az Android One programnak, ami lehetővé teszi a folyamatos biztonsági frissítéseket 3, valamint a rendszerfrissítéseket 2 éven keresztül.

Mondjuk az kicsit lehangoló, hogy a mobil ehhez képest Android 9 Pie rendszerrel debütált, és egyelőre nem tudni, mikor érkezik a 10-es disztribúció. Persze mi nem aggódunk, a gyártó többször bánt példamutató módon a frissítések kérdésével.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid