Két új HTC mobil érkezett

0

A HTC egy hosszabb kihagyás után bemutatott két vadonatúj okostelefont, a HTC U19e-t, illetve a Desire 19+-t. A tajvani gyártó már egy ideje mélyrepülésben van, így aztán jót tenne nekik egy komoly vérfrissítés, de hogy vajon ezek az új mobilok képesek-e új életre kelteni az HTC renoméját, nos, az egy nagyon jó kérdés.

A sort kezdjük az ütősebb ajánlattal, az U19e-vel, ami már a megjelenítője révén is szeretné jelezni, ő egy komolyabb készülék, komolyabb igényekhez. A telefon képernyője OLED technológiát használ, felbontása pedig Full HD+, képátlója kereken 6 hüvelyk, és bár a keret a kijelző alsó és felső részén vastagabb, mint általában megszokott, nincs szenzorsziget, ami bizonyos felhasználók számára örömhír lehet. A képernyő takarásában Qualcomm Snapdragon 710 lapkakészlet dolgozik 6 GB RAM, valamint egy 128 GB-os flash tároló mellett. A mobil apró hardverelemeinek energiaellátását egy 3930 mAh kapacitású akkumulátorra bízták a gyártó mérnökei, ami jól optimalizált felület és energiatakarékos chipset mellett akár tisztesség üzemidőt is biztosíthat.

A HTC U19e hátoldalán duál kamerakészlet feszít, az egyik szenzor egy 12 megapixeles hagyományos konstrukció f/2.0 rekeszértékkel, míg a másik egy 20 megapixeles telefotó kamera 2x-es optikai zoommal. Az előlapon 24 megapixeles érzékelő készíthet önarcképeket, ha pedig valaki nem a hátlapi ujjlenyomat-olvasó révén szeretné a mobilt feloldani, ott lesz neki a frontoldalra szerelt 2 megapixeles írisz-szkenner. A HTC U19e kapható lesz lila, valamint zöld árnyalatokban, de egyelőre csak Tajvanon. Az ár helyi valutából átszámítva olyan 420 euró körül alakul.

Lássuk a másik készüléket, ami a HTC Desire U19+ névre hallgat. A mobil sajnos nem annyira karcos, mint az előbbi ajánlat, de azért még éppen együtt lehet élni egy 6,2 hüvelykes HD+ felbontású képernyővel, és talán a megjelenítő felső részén lévő aprócska szenzorsziget sem fog álmatlan éjszakákat okozni. A notch belsejében amúgy egy 16 megapixeles kamera található. A mobil borítása igyekszik elrejteni a készülék lelkét, ami jelen esetben helyi fejlesztés, ugyanis a MediaTek Helio P35 chipsetéről van szó. A lapkát kiszereléstől függően 4, illetve 6 GB RAM segíti a számítási feladatokban, míg a háttértár lehet 64 vagy akár 128 GB is. A HTC Desire U19+ borítása alatt egy 3850 mAh kapacitású akkumulátor található.

A Desire mobil hátoldalán összesen három érzékelő van, ezek segítségével rögzíti a képeket a telefon. Az elsődleges szenzor 13, a többi pedig 8, valamint 5 megapixeles, a középső az ultraszéles látószögű, míg az utolsó egy mélységérzékelő konstrukció. A HTC Desire U19+ valamikor július elején kerül majd a boltok polcaira, elsőként Tajvanon, ahol a 4/64 GB-os kiszerelésért 280, míg a 6/128 GB-os variánsért 310 eurónak megfelelő helyi pénzt számítanak majd fel a kereskedők. Kérdés, hogy ilyen árazás mellett mennyire lesznek sikeresek a készülékek, és vajon más régiókban be lehet-e majd szerezni őket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid