Kiderült, hogy Gorilla Glass 4 védi a Samsung Galaxy Alpha-t!

0

A Samsung még nyáron mutatta be a Galaxy Alpha névre hallgató készülékét, ami a gyártó elő fémkeretes mobilja volt. A gyönyörű dizájn, az ultravékony kivitel és az erős hardver miatt viszonylag nagy népszerűségre tett szert az Alpha, most azonban egy teljen új, meglepő dologra derült fény vele kapcsolatban.

Nem túl régen jelentette be a Corning az új Gorilla Glass 4-et, ami több szempontból is komoly előrelépést jelent az korábbi generációkhoz képest, most pedig kiderült, hogy a már jó ideje piacon lévő Galaxy Alpha-ban is ilyen üveg biztosítja a kijelző védelmét.

gorilla-glass-4

A Gorilla Glass eddig is nagyon jól bírta a karcokat, az eséseket azonban már kevésbé, és egy rossz mozdulat révén könnyen ripityára tört a kijelző. Az új, 4. generáció azonban már az leejtést is jól bírja, a mérések szerint az 1 méteres magasságból történő zuhanásokat 80%-ban túlélik az ilyen védelemmel ellátott mobilok (legalábbis a kijelzőjük).

A Gorilla Glass 4 – amellett, hogy strapabíróbb – még vékonyabb is az elődjénél, hiszen 0.7 mm-ről 0.4 mm-re sikerült lecsökkenteni az üveg vastagságát. Részben ennek is köszönhető, hogy a Galaxy Alpha ennyire karcsú: mindössze 6.7 mm-es.

Corning

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid