Kiderült, hogy mi lett volna a Q betűs neve az Android 10-nek

0

Mint ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, a Google megújította az Android márkát, a következő verzió már szimplán csak Android 10 néven érkezik, elmarad a Q betűvel kezdődő édesség. Ez a változás azonban csak később merült fel a fejlesztés során, előtte már kiválasztottak egy nevet, sőt, igazából kettőt is.

Egy az Androidról szóló podcast adásban két Google-dolgozó felfedte, hogy az Android Q belső, fejlesztés alatti kódneve a Quince Tart, ami egy birsalmás sütemény, a végleges név viszont Android 10 Queen Cake lett volna. A Queen Cake elvileg egy muffinszerű süti, de több különféle találatot is kidob rá a Google, nem teljesen egyértelmű, hogy melyikre gondoltak. Az viszont biztos, hogy egyik édesség sem túlzottan ismert, és nem csak nálunk, hanem a világ nagy részén, szóval érthető, hogy miért döntött a keresőóriás a váltás mellett.

Az Android 10 nevéből tehát végül kivették a Q betűs édességet, és valószínűleg innentől kezdve az összes Android verziónál ez lesz. Valahol szomorú a dolog, hiszen már az Android 1.5 Cupcake óta élt a hagyomány, de valószínűleg épp itt volt az ideje, hogy véget vessenek ennek. A világ jó részén eddig sem voltak túlzottan elterjedtek az édességes nevek, és így sokkal egyszerűbb, átláthatóbb lesz az egész.

Az új Android egyébként a legutóbbi információk szerint szeptember 3-án érkezik, ekkor adja ki a Google az összes Pixel mobilra a rendszert. Más készülékek frissítése csak ezután indulhat majd meg, bár a OnePlus újabb modelljei talán már aznap frissülnek.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid