Összevetették néhány újabb csúcsmobil üzemidejét

0

A Strategy Analytics elemzőcég elsősorban a különféle gyártók rangsorolásáról ismert, a Sony kérésére azonban most összehasonlították a vezető manufaktúrák prémium okostelefonjainak üzemidejét, az eredményeket pedig a minap közzé is tették. 

Az elemzésben olyan mobilok kerültek górcső alá, mint a Sony Xperia XZ2, valamint annak kompaktabb változata, az LG G6, az Apple iPhone X, a Huawei P10, a Samsung Galaxy S9, valamint az Oppo R11. Na most lehetne azon kajánkodni, hogy pont a kutatást kérő gyártó okostelefonjai végeztek az első helyen, de egy ilyen komoly elemző csapat vélhetően nem tenné kockára a jó hírét némi anyagi előnyért cserébe. Szóval az első két helyen a Sony okostelefonjai állnak, úgy látszik a Strategy Analytics becslései szerint ezek a készülékek bírnak a leghosszabb üzemidővel a vizsgált mobilok közül, majd rögtön utánuk következik az előző LG zászlóshajó, amelynek sarkában ott liheg az almás szupermobil.

A tesztelés úgy zajlott, hogy a mobilokat napi 16 órán keresztül használták, telefonhívások, szöveges üzenetek küldése, közösségi média, és más hasonló átlagos tevékenységek beiktatásával. Az alkalmazásokat hagyták a háttérben futni, a kijelzők fényereje pedig 150 nitre volt állítva. Persze kötekedő szándákú olvasóink teljes joggal megemlíthetik, hogy nem is ezek a vezető okostelefonok, hiszen az LG G6 helyett lehetett volna mondjuk egy V30-at, a Huawei P10 helyett pedig mondjuk egy Mate 10 Prót bevonni a tesztelési folyamatba. Az S9-nek és az R11-nek pedig ugyebár ott vannak a Plus változatai. Ezek azonban már nagyobb méretű phabletek, amikbe nyilván nagyobb aksi is fér, míg a Sony egész kis telepekkel tudott jó üzemidőt elérni.

Bár a kimutatás támadható, abban biztosak lehetünk, hogy a Sony legújabb mobiljai rendkívül jól állják a sarat, ha mindennapi használatról van szó. Persze mindig a felhasználók véleménye a legfontosabb: szerintetek melyik lehet a legjobb üzemidejű okostelefon, és miért? Írjátok meg nekünk kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid