Friss infók a Nokia X5-ről és a Nokia 9 csúcsmobilról

0

Miután a rajongók pozitívan fogadták a Nokia első szenzorszigettel ellátott okostelefonját – Nokia X6 – a HMD Global fejesei úgy döntöttek egy másik hasonló mobillal lepik meg őket. Ráadásul az újdonság nem csak Kínában lesz kapható, hanem más piacokra is eljut majd. Mint kiderült, az állítólagos Nokia X5 pár napon belül debütál, ám ha ez esetleg nem lenne elég érdekes, akkor van friss értesülésünk a finnek következő zászlóshajójáról is.

A mobil középkategóriás hardverrel fog hódítani, ebben a szegmensben amúgy a Nokiának vannak nagyon jó ajánlatai. A telefon ha minden igaz akkor július 11-én fog érkezni, amit onnan tudunk, hogy különféle promóciós tartalmak bukkantak fel egy eddig be nem jelentett Nokia X szériás okostelefonról. Valószínűleg cikkünk tárgya lehet a kérdéses készülék. Egyelőre azonban nem sokat tudni a rejtélyes masináról, mindössze annyi ismeretes, hogy valamivel alacsonyabb kijelzőfelbontást fog kapni, mint a Nokia X6.

A pletykák szerint a telefon belsejében egy MediaTek lapkakészlet fog zakatolni, nem pedig valamilyen Snapdragon lapka, az ok pedig egyszerű: a tajvaniak chipje olcsóbb. Akik esetleg mégis reménykednek egy Qualcomm chipsettel ellátott új Nokia mobilban, valószínűleg csalódni fognak, ugyanis arról még szóbeszéd szintjén sem érkezett hír, hogy esetleg mondjuk két variánst dobna piacra a gyártó, eltérő processzorokkal.

Ezek mellett az értesülések mellett hír kaptunk még a Nokia soron következő zászlóshajójáról, ami ugyebár a Nokia 9 nevet fogja viselni, és minden ízében egy felsőkategóriás mobil lesz. Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlete abszolút az idei év legjobbjaival helyezi majd egy ligába, és állítólag nem lesz rajta se notch – ennek talán örülünk is kicsit – , sem fülhallgató aljzat, és a vezeték nélküli töltési lehetőségről is le kell mondani. A 3.5 mm-es jacket azért szoktuk egy kicsit gyászolni, de már 2018 van, mostanság ez a menő.

Nokia Lumia 950 XL

Helyette viszont olyan kamerarendszert kaphat, mint amilyet a Lumia telefonoknál már megismerhettünk, valamint a hírek szerint üveg bevonat burkolja majd a mobil házát. Ha a vadonatúj csúcsmobil megérkezett, még az idén számíthatunk egy másik készülékre, amelynek a lelke egy Qualcomm Snapdragon 710 chipset lehet, ám erről a telefonról ezen kívül semmit nem tudni. Valamikor a harmadik negyedév folyamán leplezhetik le.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid