Lehetséges, hogy a Samsung Galaxy S22 FE erősebb lesz, mint a drágább S22 modellek

0

Hosszas kálváriát követően, késve, de megjelent a Samsung Galaxy S21 FE, és alig pár hónappal a debütálás után elkezdtek szállingózni a hírek a folytatást illetően. Habár az értesülések forrásául szolgáló szivárogtató egyelőre nem rendelkezik túl nagy múlttal, egészen érdekes infókat osztott meg a Galaxy S22 FE kapcsán. Többek között beszélt a telefont hajtó lapkakészletről is, ami állítólag nem egy Exynos, és nem is egy Qualcomm megoldás lesz.

Alapvetően arról van szó, hogy a Samsung állítólag egy olyan okostelefonon dolgozik, amelynek belsejében MediaTek Dimensity 9000 chipset végzi a számításokat, és bár az It’s Fat művésznéven tevékenykedő szivárogtató nem teljesen biztos a dolgában, szerinte a Galaxy S22 FE lehet a kérdéses készülék. Nem volna annyira földtől elrugaszkodott választás ez, hiszen mégiscsak egy 4 nanométeres lapkakészletről van szó, ami nyers teljesítmény szempontjából méltó párja lehet a Snapdragon 8 Gen 1 vagy az Exynos 2200 chipeknek, sőt, bizonyos mérések szerint még erősebb is ezeknél.

Amennyiben az értesülések igaznak bizonyulnak, akkor ez lesz az első olyan eset, hogy a Samsung nem ugyanazt a processzort szereli kedvező áru zászlóshajójába, mint ami a csúcskategóriás modelleket hajtja.

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy ha a chipset tényleg olyan jó, mint ahogyan az előzetes szintetikus tesztek beállítják, akkor a vásárlók is elégedettebbek lesznek ezzel a választással, mert az Exynos 2200 hiába kapott AMD grafikus gyorsítót, a világot nem váltotta meg. Gyors, de a konkurenciától elmarad.

Mást nem tudni egyelőre a Samsung Galaxy S22 FE kapcsán, de ha a processzort leszámítva ugyanazt a képletet követik a dél-koreai gyártónál, akkor a készülék sokat fog meríteni a jelenlegi Galaxy S22 modellből. Számítani lehet egy hasonló méretű és típusú kijelzőre, 50 megapixeles elsődleges kamerára, illetve fejlettebb előlapi képrögzítőre is.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid