Kiderült, milyen nevet kaphat a Huawei következő hajlítható mobilja

0

A Huawei nemrégiben levédetett egy okostelefon nevet, ami a források szerint nem más lehet, mint a következő flexibilis kijelzővel ellátott mobiljuk. Érdekes módon azonban nem a Mate X2-ről van szó.

A kérelmet az európai szellemi szabadalmakkal foglalkozó hivatalnál, vagyis az EUIPO-nál nyújtották be, a levédetett név pedig a Mate V. A történés egészen friss, ugyanis július 3-án adták le a szükséges dokumentumokat. A szabadalom az úgynevezett Class 9-es beadványok köze tartozik, ezek között rengeteg típusú elektronikus eszköz megtalálható. A kínai gyártó korábban akkor használt ilyen egyetlen betűs elnevezéseket, amikor valamilyen nagyobb újdonsággal debütált az adott készülék. Ha emlékeztek, a Mate S volt az első nyomásérzékeny kijelzős okostelefonjuk, míg a Mate X a hajlítható megjelenítős mobilok pionírja volt az ázsiai gyártó termékpalettáján.

A LetsGoDigital csapata szerint ez a levédetett név valószínűleg a következő hajlítható Huawei mobilt takarja, amelynek debütálása valamikor 2020 végére várható. A kínaiak egyébként az idén egy olyan szabadalmi tervezetet is benyújtottak, amiben egy a Samsung Galaxy Fold-hoz hasonló okostelefon koncepcióját szerették volna levédetni, tehát a flexibilis képernyő a mobil belső oldalán lenne. Persze az is lehet, hogy a Huawei fejesei egy teljesen más megközelítést választanak, és valamilyen kagylómobilokat idéző ötletre teszik a voksukat, a Motorola RAZR érkezését követően a Samsung is hasonlóan cselekedett, amikor bemutatta a Galaxy Z Flip készüléket.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid