Kiderült, milyen rendszert futtat majd a OnePlus okosórája

0

A OnePlus korábban már többször megerősítette, hogy idén végre bemutatják az első okosórájukat, ami a OnePlus Watch nevet fogja kapni. Az újdonság a régóta várt zászlóshajó okostelefonok társaságában fog debütálni, és bár korántsem szerepel annyit a pletykák kereszttüzében, mint a OnePlus 9 széria tagjai, azért időről-időre feltűnik a színen. Az okosóra újra terítékre került, ám ezúttal nem holmi szivárogtatás révén, a gyártó vezérigazgatója, Pete Lau tett pontot egy régóta húzódó vitára, ami azt találgatta, vajon milyen operációs rendszert futtat majd a kínai gyártó első viselhető eszköze.

Pete Lau egy fórumozó kérdésére azt válaszolta, hogy a OnePlus Watch egy úgynevezett RTOS-t, vagyis “real-time operating system”-et fog futtatni, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy “valós idejű operációs rendszer”. Ezzel lényegében megerősítette, hogy az általuk gyártott készülék még véletlenül sem a Google által fejlesztett Wear OS (korábban Android Wear) szoftveres környezettel fogad bennünket, megcáfolva bizonyos korábbi pletykákat.

A vállalat első embere azzal indokolta a döntést, hogy egy ilyen rendszer alkalmazása sokkal gördülékenyebb és megbízhatóbb felhasználói élményt biztosít, miközben az üzemidő is sokkal kedvezőbb. Meglátása szerint ezek a legfontosabb szempontok, amelyek alapján a vásárlók okosórát választanak.

Korábbi vázlatok a készülékről

De mégis mi az ördögöt jelenthet ez a valós idejű operációs rendszer? Igazából nincs nagy megfejtés, a OnePlus Watch vélhetően ugyanolyan egyedi fejlesztésű szoftveres környezetet fog futtatni, mint például a Xiaomi Amazfit órák.

Ezek az órák egy zárt operációs rendszert futtatnak, korlátozott, viszont célirányos alkalmazás kínálattal, amelyet nem lehet harmadik féltől származó applikációkkal bővíteni. A nyilvánvaló hátulütők mellett ezek a rendszerek kiváló üzemidőt és rendkívül reszponzív működést kínálnak, ami sok esetben egyáltalán nem jellemző a Wear OS-t futtató eszközökre.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid