Kiderült a Snapdragon 7 Gen 2 néhány lehetséges jellemzője

0

Szükség van a kompetens középkategóriás okostelefonokra, éppen ezért az ilyen készülékekbe szánt processzorokat is folyamatosan fejlesztik a gyártók. Élükön a Qualcomm áll, amelynek Snapdragon 7 Gen 1 chipjét egyelőre csak néhány modellben találhatjuk meg, vagyis egyelőre messze nem olyan elterjedt, mint a 700-as sorozat korábbi tagjai. Az amerikai vállalat ennek ellenére, vagy talán éppen ezért egy új, 7-es szériába tartozó chipet fejleszt, amely az SM7475 kódnevet viseli.

Egyes vélemények szerint ez a bizonyos lapkakészlet nem más, mint a Snapdragon 7 Gen 2, de az sem lehetetlen, hogy végül mint 7+ Gen 1 jelenik majd meg. A chipset három klaszteres CPU-kialakítást kaphat, amely egy nagyon erős, három további nagy teljesítményű, valamint négy energiatakarékos magból állhat.

A neves és megbízható szivárogtató, Roland Quandt úgy tudja, hogy az elsődleges mag 2,4 GHz-es órajelent fog pörögni, a további három teljesítménycentrikus mag nagyjából ugyanezt a maximális frekvenciát fogja hozni, a kisebb magokat pedig 1,8 GHz-re fogják kalibrálni. Ezek az órajelek majdnem megfelelnek a Snapdragon 7 Gen 1 CPU-frekvenciáinak, abban az elsődleges processzormag 2,4, a három nagy teljesítményű 2,36, az energiatakarékos magok pedig 1,8 GHz-en pörögnek.

Sajnos további részleteket egyelőre nem tudunk a lapkakészlet kapcsán, ha viszont ez egy Gen 2 chipset lesz, akkor valószínűleg új típusú magokat állít majd munkába. Ez az elsődleges és a nagy teljesítményű magok esetében Cortex-A715-öt, az energiatakarékos magoknál pedig továbbfejlesztett Cortex-A510-et jelent. A Snapdragon 7 Gen 1 a korábbi Cortex-A710 és Cortex-A510 konstrukciókat alkalmazza.

Amennyiben a most kiszivárgott lapkakészlet, legyen bármi is a pontos típusa, új magokkal áll elő, nem igazán számíthatunk komolyabb teljesítménynövekedésre, ellenben ami a hatékonyságot illeti, ott már érezhető lesz az előrelépés. A Cortex-A715 5 százalékkal gyorsabb, viszont 20 százalékkal hatékonyabb az A710-hez képest. A Cortex-A510 igaz csak minimálisan módosult, de az is fel tud mutatni egy 5 százalékos növekedést hatékonyságot illetően.

A Qualcomm idei éves Snapdragon Summit rendezvénye nagyjából egy hónap múlva kezdődik, ha minden jól megy, a konferencián debütál majd a Snapdragon 8 Gen 2 is, ami a 2023 első felében debütáló androidos csúcsmobilokat hajtja majd. Ami pedig ezt a bizonyos Snapdragon 7 sorozatba tartozó chipet illeti, valószínűleg egy másik alkalommal fogják leleplezni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid