Szétszerelték a Google Pixel 7 Prót, nagy újításokat nem találtak

0

Hosszú hónapok szivárogtatásait, szóbeszédeit követően végre hivatalosan is megérkeztek a Google zászlóshajói, élükön a Pixel 7 Próval. Habár a készüléket a minap mutatták be, az egyik műszerészi ismeretekkel rendelkező YouTube-videós már ízekre is szedte, hogy lássa, miféle mágia lakozik a belsejében. Szerelés közben a szakember arra jutott, olyan túl sok újítás nem történt az előző generációhoz képest.

A Google Pixel 7 Pro szétszerelése a hálózati kártya tálcájának eltávolításával, valamint a kijelző oldalainak melegítésével kezdődik, utóbbi azért szükséges, hogy a panelt rögzítő ragasztóanyagokat fellazítsuk. Miután a képernyőt eltávolítottuk, egy fémlapot találunk, amely a belső alkatrészeket fedi.

Miután ezt is kivettük, láthatóvá válik az okostelefon mobilitását biztosító 5000 mAh kapacitású akkumulátor, amelynek rögzítésére nem sajnálták a ragasztót. Szerencsére van két kihúzható fül, amelyek segítségével könnyedén ki tudjuk venni a telepet.

Az alaplapot nagyméretű grafit fóliával vonták be, amely a hűtést hivatott segíteni. Néhány csatlakozó és csavar eltávolítását követően megláthatjuk a kameramodult, amely az 50 megapixeles elsődleges képrögzítő egység mellett otthont ad a 12 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint a frissített, 5x optikai zoomot kínáló, 48 megapixeles telefotó szenzornak. Néhány lépéssel később megpillanthatjuk az új, autofókusszal rendelkező, 11 megapixeles előlapi kamerát is.

Szerelés közben észrevehetünk néhány kevésbé szimpatikus megoldást. Az egyik az, hogy a USB-C csatlakozó szemlátomást az alaplapra van forrasztva, ami jócskán megnehezíti a cseréjét. A másik pedig, hogy a hátlapi üveg hozzá van ragasztva a kerethez, ami szintén bonyolítja az esetleges javításokat. A YouTube-videós végül 5,5 pontot adott a javíthatóságra az elérhető 10-ből, ami éppen csak megüti az átlagos szintet.

Forrás: PBKReviews

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid