Kiderült a ZEISS kamerás Vivo X100 Pro európai ára

0

A Vivo X100 Pro még tavaly novemberben jelent meg Kínában, majd december közepén elkezdte hódító útját a globális piacokon. Január elején Indiában is forgalmazni kezdték, lassan pedig az európai értékesítés is megkezdődik. Az okostelefonnak egyelőre csak az árát jelentették be, és ami azt illeti, elég vastagon fogott a kínai gyártó ceruzája.

Az első jelentések alapján a zászlóshajó egyelőre csak két piacon lesz kapható, Ausztriában és a Cseh Köztársaságban. Habár az X100 Pro még mindig nem szerepel a Vivo regionális weboldalain, a vállalat bejelentette az európai árát. A telefon 1199 eurós áron kerül majd forgalomba, amely nagyjából 464 ezer forintot jelent a jelenlegi árfolyamok mellett.

Ha csak a készülék hardveres jellemzőit vesszük górcső alá, meg kell állapítsuk, hogy maga a termék versenyképes, és egyike az elmúlt időszak legjobb kamerás mobiljainak, ám ez az ár egy kicsit durvább, mint amire a legtöbben számítottak. Főleg az indiai árak tükrében, ott ugyanis nagyjából 999 eurós, azaz cirka 386 ezer forintos áron kínálják. Nyilván az árazás megszabásakor különböző logisztikai és egyéb szempontokat is figyelembe kellett venni, a Vivo vélhetően nem szimpla kapzsiság okán kínálja ennyiért a készülékét.

Legalább az operatív memória és a belső tárhely kapacitása miatt nem fog senki hőbörögni, ezért ez összegért ugyanis 16 GB RAM és 512 GB háttértár jár. A Vivo X100 Pro 6,78 hüvelykes, 2800 x 1260 pixel felbontású, 120 Hz-es LTPO AMOLED képernyővel rendelkezik, amely képes az akár 3000 nites csúcsfényerőre is. A mobil hátoldalán optikai képstabilizátorral kiegészített 50 megapixeles elsődleges (1 colos szenzor, ZEISS optika), szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 50 megapixeles, 4,3x optikai zoomos periszkópos modul található, szintén optikai képstabilizátorral.

A telefon belsejében egy 5400 mAh kapacitású akkumulátor tartja működésben a hardveres összetevőket, a telep támogatja a 100 wattos vezetékes és az 50 wattos vezeték nélküli töltést. Az X100 Pro Android 14 operációs rendszer futtat, amelyet a gyártó saját fejlesztésű Funtouch 14 felhasználói felülete egészít ki. A mobil meghajtásáról Mediatek Dimensity 9300 lapkakészlet gondoskodik. Hogy ezek alapján megéri-e kiadni 1199 eurót a Vivo X100 Pro-ért, mindenki eldöntheti magának.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid