A Vivo X100 mobilokkal debütált a MediaTek Dimensity 9300 lapkakészlet

0

Már egy ideje lehetett hallani arról, mennyire durva a MediaTek Dimensity 9300, tudjátok ez az a lapkakészlet, aminek a processzora csak teljesítménycentrikus magokat dolgoztat. Végre megérkeztek az első okostelefonok, amelyeket ez a chipset működtet, a Vivo X100 és X100 Pro azonban nem csak emiatt méltó egy rövid ismertetésre. 

Mindkét Vivo X100 okostelefon ívelt megjelenítővel bír, a 6,78 colos AMOLED képernyőn 1260p+ felbontásban jelennek meg a tartalmak. A 10 bites panel 1 és 120 Hz között képes állítani a képfrissítési frekvenciát. A képernyő maximális fényereje elérheti a 3000 nitet, a PWM sötétítés pedig 2160 Hz-es, szóval azok is bátran használhatják a mobilokat, akiket bánt az OLED megoldások szokásos villódzása. A megjelenítő mindkét mobil esetében magában foglal egy ujjlenyomat-olvasót, illetve van egy kivágás, amiben 32 megapixeles kamera tanyázik.

A Vivo X100 Pro hátoldalán három 50 megapixeles kamera található, és a fő egység egy 1 hüvelykes Sony IMX989 szenzorral bír. Ez a mobil a világ első Zeiss APO által hitelesített telefotó kamerával szerelt készüléke. Egy apokromatikus korrigálással felvértezett zoom modulról van szó, amelynek az optikája a zöld, a kék és a piros színeket ugyanabba a gyújtóponti síkba igazítja, ezáltal a képek tisztábbak lesznek, és csökken a sávosodás a kontrasztperemek széleinél. Az új lebegő periszkópos modul f/2,57 apertúrával és 100 mm-es gyújtótávolsággal bír, optikai zoomja 4,3x, a digitális pedig egészen 100x-ig felmehet.

A harmadik képrögzítő egység egy ultraszéles látószögű modul. Mindhárom kamera lencséje olyan bevonattal rendelkezik, ami 50 százalékkal csökkenti a fényvisszaverődést a korábbi Vivo X90 modellekhez viszonyítva. A Vivo X100 mindezeken kívül még a V3 képfeldolgozó chipet is megkapta.

Az X100, tehát az alapmodell, IMX920 szenzorral szerelt 50 megapixeles elsődleges kamerával bír, amelyet egy 3x optikai zoomra képes 64 megapixeles, optikai képstabilizátorral is felvértezett modul egészít ki. A harmadik érzékelő egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű egység. Ezek a kamerák is megkapták az előbb említett spéci bevonatot.

A Vivo újdonságai akár 16 GB RAM-mal és 1TB háttértárral is kérhetők, mindkét modell Android 14 operációs rendszert futtat, OriginOS 4 felülettel kiegészítve. A Vivo X100 5000 mAh kapacitású akkumulátora 120 wattal tölthető, a Pro 5400 mAh-s telepe pedig 100 wattal, viszont ennél a készüléknél az 50 wattos vezeték nélküli táplálás is játszik. A Vivo X100 modellek mindegyike IP68 védelemmel állja az elemeket, kaptak infravörös portot, illetve kompatibilisek a Wi-Fi 7 és a Bluetooth 5.4 szabványokkal.

A Vivo zászlóshajók fekete, fehér, kék és narancssárga színekben kerülnek forgalomba. A Vivo X100 indulóára 193 ezer forintnak megfelelő jüan, ezért egy 12/256 GB-os konfiguráció jár, a Pro modell pedig legolcsóbban 241 ezer forinttal egyenértékű helyi valutáért vihető, ebben a kiszerelésben 12 GB RAM és 256 belső tárhely van. A nyílt értékesítés november 21-én kezdődik Kínában, és elvileg lesz nemzetközi forgalmazás is, de ennek részleteit még nem fedték fel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid