Kijelzővel takarná el a szelfikamerát a Samsung

0

A Samsung a szelfikamera kérdését a nem túl népszerű notch-os kialakítások helyett a kijelzőbe épített szenzorral igyekszik megoldani, ám ez a lyukas dizájn is sokak szépérzékét zavarja. Úgy néz ki azonban, hogy ez nem sokáig lesz gond, ugyanis a gyártó egy érdekes újításon dolgozik.

Nemrég szivárgott ki néhány szabadalmi dokumentum, amiket még 2017-ben adott be a Samsung, és ezeken egy olyan lyukas kijelzős megoldás látható, amelynél a kamerát is kijelző takarja. Ez egy másodlagos megjelenítőként működik az elképzelés szerint, ami plusz információkkal szolgál.

Csak koncepció

A szabadalmi iratok viszonylag kevés felhasználási módot említenek, megjelenhet itt például egy szív ikon, amikor pulzusmérést végzünk, vagy animáció kísérheti a fotózást, de ezeknél valószínűleg jóval nagyobb potenciál van a fejlesztésben.

Ezzel a megoldással nem kellene fixen a sötét kivágást bámulni a kijelzőben, hanem elrejthető lenne a lyuk, ami részben megoldaná a problémákat. Már csak az a kérdés, hogy ez a fejlesztés bekerül-e a Samsung Galaxy S10 modellekbe, vagy csak később kapjuk meg.

Forrás: LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid