Kínában maximum napi 40 percet TikTokozhatnak a 14 éven aluliak

0

A kínai kormány szerint kifejezetten káros, hogy a gyerekek sok időt töltenek el online, ide tartoznak a játékok és a különféle közösségi oldalak is. Ezért igyekeznek korlátozásokat bevezetni, és ennek megfelelően nemrég a TikTok anyacége is egy limitet jelentett be a 14 éven aluliak számára.

A TikTok már a világ egyik legnépszerűbb videós és közösségi szolgáltatása, a fiatalabb korosztályok körében különösen nagy hatása van. Kínában Douyin néven fut az app, és az anyacég, a ByteDance nemrég közleményben jelentette be, hogy korlátozni fogják a gyerekek hozzáférését.

A 14 éven aluli felhasználók a jövőben naponta legfeljebb 40 percet tölthetnek a kínai TikTok előtt, és ezt is csak reggel 6 és este 10 óra között, ezen az időintervallumon kívül egyáltalán nem léphetnek be.

Nyilván egy ilyen korlátozás csak akkor működik, ha a felhasználók a valódi nevükkel és születési dátumukkal regisztrálnak, de egyre több hitelesítést végeznek ennek érdekében, és a szülőket is arra biztatják, hogy segítsék őket ebben.

Korábban már egyébként volt hasonló intézkedés Kínában, a kormány ugyanis egy olyan törvényt vezetett be nemrég, amely szerint a 18 éven aluliak csak heti három órát játszhatnak online, és azt is meghatározták, hogy ez kizárólag pénteken, szombaton és vasárnap (+ünnepnapokon) történhet este 8 és 9 óra között.

Te egyetértesz az ilyen korlátozásokkal?

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid