5G-vel és WiFi 6+ támogatással érkezett az új középkategóriás Huawei MatePad táblagép

0

A korábban bemutatott Huawei MatePad Pro 5G egy felsőkategóriás táblagép, benne a kínai gyártó tudásának legjava, de ehhez mért az ára is, ami azért a maga 875 dollárjával eléggé borsos lehet, főleg a jelenlegi nehéz időkben. Szerencsére a kínai gyártó később vette a lapot, készített olcsóbb változatot, a MatePad 10.4-et, viszont ez a modell talán egy kicsit túlzottan is visszafogott. A kettő közzé érkezett most a MatePad 5G, ami a legújabb hálózati megoldások támogatása mellett korrekt középkategóriás jellemzőket kapott. 

A készülék burkolata alatt házon belül fejlesztett Kirin 820 lapkakészlet teljesít szolgálatot, aminek a részét képezi egy 5G modem, ráadásul a legújabb WiFi 6+ szabványt is támogatja. A tábalgép 6 GB RAM-ot, valamint egy 128 GB-os bővíthető belső tárhelyet kínál a jövendőbeli tulajdonosnak. A chipsetet nem számolva, a tablet sokban hasonlít a MatePad 10.4-re. A megjelenítő például ugyanúgy 10,4 colos, és ezúttal is 2000 x 1200 pixelt állít csatasorba, a gyártás során pedig IPS LCD panelt használtak, szóval a betekintést szögek és a színek biztosan rendben lesznek.

Az előlapra egy 8 MP-es kamerát szereltek az ázsiai gyártó munkatársai, míg a szerkezet hátoldalán egy szintén ugyanekkora felbontással rendelkező képrögzítő modul került, ha nagyon muszáj a pont a tablettel fotózni, akkor ezt ezzel a géppel is megtehetjük. Hangzás terén sem lesz rossz választás a készülék, mivel összesen 4 hangszórót kapott, ráadásul ugyanennyi mikrofonnal is el van látva, ami biztosan jót tesz majd a hívások minőségének, illetve az esetlegesen a tablettel rögzített videóknak egyaránt. 

A Huawei MatePad 5G belsejében egy 7250 mAh kapacitású aksi található, ami 22,5 wattos adapterrel is tölthető, na nem mintha a korábbi modell 18 wattos támogatottsága rossz lett volna, mindenesetre ezzel a megoldással a masina 30 százalékot nyer vissza a töltöttségből 30 perc alatt, míg az összes kakaó visszaszerzéséhez nagyjából két és fél óra szükséges, ha teljesen koppra merült a telep. A folyamat USB-C porton keresztül történik, ami egyúttal a fülhallgató kimenet szerepét is betölti, mivel a jack aljzat lemaradt, de szerencsére a szükséges átalakító ott lesz a tablet dobozában, szóval nem kell kidobni a kábeles fülest, amit eddig használtunk. 

A táblagép mellé van néhány igazán hasznos kiegészítő, lehet hozzá billentyűzetes tokot, valamint M-Pencil tollat vásárolni. Ezekkel a kiegészítőkkel jócskán megnőhet a szerkezet produktivitása, amit a MatePad 5G Android 10 alapokon nyugvó EMUI 10.1 rendszere csak fokozni fog. Google szolgáltatások továbbra sincsenek, viszont a gép támogatja a Huawei asztali felületét, így a tablet kis túlzással képes lesz kiváltani egy laptopot. 

A Huawei MatePad 5G már előrendelhető a Vmall nevű kínai kereskedőnél, helyi pénzből átszámítva nagyjából 444 dollárért lehet bejelentkezni a készülékért. Arról egyelőre nem ejtettek szót, hogy forgalomba kerül-e a nemzetközi piacokon. 

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid