A Kirin 980 gyorsabb az Apple A12-nél a Huawei szerint

0

A Huaweinél az utóbbi időben felvették azt az attitűdöt, hogy a többi gyártó kárára próbálják meg népszerűsíteni a saját termékeiket, és mivel most az új iPhone széria a trendi, így most ezeket vették célba.

Nemrég mutatta be a Huawei a Kirin 980-at, és hamarosan befutnak az első készülékek, amik már erre a chipre épülnek. Az első fecskék a Mate 20 és Mate 20 Pro lesznek, melyeket október 16-án lepleznek majd le.

Azt eddig is tudtuk, hogy az új SoC nagyon gyors lesz, ám a cég szerint még az Apple legújabb chipje sem lesz ellenfél neki, ami ismerve az A12 erejét, elsőre elég hihetetlennek tűnik. Dubaiban tartottak egy termékbemutatót, melyen az előadó azt állította, hogy az új chippel szerelt készülékek maguk mögé utasítják majd mindhárom idei iPhone-t.

Abban persze nem kételkedünk, hogy a Kirin 980 bivalyerős lesz. Állítólag 3 éve dolgoznak rajta, és a középpontban a gyorsaság, az energiatakarékosság és az AI funkciók voltak. 6.9 milliárd tranzisztorból áll, és 7nm-es gyártástechnológiával készült. Érdekesség, hogy bár ők mutatták be az első 7nm-es chipet, mégis lekéstek az elsőségről, mivel az Apple hamarabb dobta piacra a szintén 7nm-es technológiával gyártott A12-t.

Utóbbiról már befutottak az első tesztek, és iszonyat gyorsnak tűnik, ám a Huawei nagyon biztos a dolgában. Reméljük tényleg ilyen jól sikerült a Kirin 980, és nem csak 1-1 dologban nyújt kiemelkedőt, hanem minden téren kiválóan teljesít majd.

Forrás: GSMarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid