Kiszivárgott a Nexus 9!

0

Korábban már voltak pletykák a következő Nexus tabletről, és legutóbb azt lehetett hallani, hogy az ASUS helyett a HTC készítheti majd. Most azonban szinte minden kiszivárgott az új készülékről, ami talán a Nexus 9 nevet kapja.

Az új tablet kódneve “Volantis” lehet majd, és valószínűleg 8.9 colos kijelzővel jön. Innen ered egyébként a Nexus 9 név is, de ez még egyáltalán nem biztos. A kiszivárgott specifikáción azonnal feltűnik a furcsa felbontás, hiszem eddig nem sok készüléket láttunk 2048×1440 pixeles kijelzővel. Leginkább egyébként az iPad retina kijelzőjéhez hasonló, de nem egészen 4:3-as a képarány, annak ellenére, hogy a képről ez olvasható le.

nexus-9

A rossz minőségű fotó alapján az AndroidPolice munkatársai készítettek egy renderelt képet, ami kifejezetten jól sikerült, és valószínűleg jól visszaadja, hogy milyen lesz a tablet végleges kinézete.

HTC-nexus-9

A hírek szerint a 64 bites Nvidia Tegra K1 processzor hajthatja a Nexus 9-et, ami az egyik legdurvább hardver a kategóriájában. Ehhez jön még 2GB RAM és 16 vagy 32GB-os belső tárhely. Ezeken kívül jól hangzik még a 8 megapixeles, optikai képstabilizátorral ellátott hátlapi és a 3 megapixeles előlapi kamera is.

A Nexus 9 tablet 226.3 x 151.9 x 7.9 mm-es méretekkel rendelkezik, a súlya pedig kb. 420 gramm. Az árak a következőképpen alakulnak a hírek szerint: a csak WiFis verzióból a 16GB-os 399 dollárba, a 32GB-os pedig 499 dollárba kerül majd. Ez azt jelenti, hogy a legolcsóbb modellért átszámolva nagyjából 90 ezer Ft-ot kell majd kifizetnünk, ami a korábbi Nexus tabletekkel ellentétben kevésbé tartozik a megfizethető kategóriába. És akkor még azt nem is vettük számításba, hogy hazánkban ennél jóval többe kerül majd valószínűleg.

Az új Nexus tablet megjelenése valamikor a negyedik negyedévben, azaz év vége felé várható és valószínűleg már az új Android 5.0 fut rajta, ami hamarosan le is lepleződhet.

AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid