Kivehető pop-up kamerával ellátott okostelefont készített a Vivo

0

Semmiképp sem panaszkodhatunk a Vivo-ra, hogy ne lennének innovatív ötleteik. A gyártó idén többek között a kijelző alá szerelt előlapi kamerájával igyekezett lenyűgözni a közönséget, de még tartogat egy koncepció-telefont az idei évre, ami az IFEA nevet viseli, és amely egy moduláris, illetve kivehető előlapi pop-up kamerával borzolja a kedélyeket.

A kínai gyártó nemrégiben a világ elé tárta nem mindennapi koncepció-telefonját, amely meg is nyerte a Red Dot Design Award-ot, ez egy nemzetközi elismerés, és mint ahogyan a neve is sejteti, csak a különleges dizájnnal rendelkező termékek kaphatják meg. Miről is van szó? A telefon előlapi kamerája moduláris, cserélhető, kivehető, és ami a legjobb az egészben, hogy akár a mobiltól függetlenül is használható, különböző hang utasításokkal lehet vezérelni.

Természetesen a kamera ezen kívül azt is lehetővé teszi, hogy a mobil előlapján ne kelljen semmilyen szenzorszigetet vagy kivágást alkalmazni. Nincs más, csak a megjelenítő. Az IFEA hátoldalán egy több szenzort is magában foglaló képrögzítő rendszer található, tehát nem ez a kivehető modul tölti be az elsődleges fotóapparátus szerepét, vannak alternatíváink, ha fényképezni szeretnénk.

Ami a hardveres jellemzőket illeti, a Vivo nem fedett fel semmit, és egyelőre azt sem tudni, hogy a telefonnak lesz-e kereskedelmi forgalomba kerülő változata. Nem volna példátlan vagy lehetetlen, hiszen a Vivo NEX is egy ilyen koncepció készüléknek indult, de akkor sem lehetne egy rossz szavunk sem, ha a mobil végül mégsem jutna el az átlagfelhasználóhoz. Mindenesetre jó látni, hogy a különböző gyártók képesek túllépni, ha más nem legalább az elképzelések szintjén a megszokott, egyforma okostelefonok koncepcióján, és próbálnak egyedi ötletekkel előrukkolni.

Magamat ismerve mondjuk az első az lenne, hogy elhagynám ezt az aprócska kivehető kamerát, de persze ettől még egy remek ötletnek tűnik.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid