A kompakt kategóriát erősíti majd a Sony Xperia Ace III

0

Talán kevés gyakorlati haszna van beszámolni egy olyan készülékről, ami jó eséllyel csak a japán piacon lesz kapható, de mivel a korábbi Sony Xperia Ace telefonok is helyet kaptak nálunk, plusz nem hátrányos képben lenni a tech világ történéseivel, a most feltűnt Xperia Ace III is megérdemel néhány sort. Az okostelefonról készült pár renderelt kép, így mi is megcsodálhatjuk kompakt dizájnját OnLeaks és a Zollege jóvoltából. 

Sajnálatos, hogy a mobil nem jut ki sosem a felkelő nap országából, pedig biztosan lenne igény itt is a 2019-ben indult széria tagjaira, pláne mert középkategóriás jellemzőkkel és kompakt méretekkel büszkélkedhetnek. A mostani kiadás, vagyis a Sony Xperia Ace III is ugyanazt az egykezes felhasználásnak kedvező kialakítást kapja, a kiszivárgott információk szerint mindössze 139,7 x 68,7 x 9,1 mm-es lesz.

Habár messze nem olyan kompakt, mint az iPhone 13 mini (131,5 x 64,2 x 7,7 mm) még mindig kisebb, mint a Sony Xperia 10 III (154 x 68 x 8,3 mm). Persze eltérő a képernyők képaránya is. Android berkekben mindenesetre egyike a legkisebb modelleknek, ez tagadhatatlan.

A Sony Xperia Ace III megjelenítője mindössze 5,5 colos, felbontása ismeretlen, de az előd HD+ kijelzőt kapott, valószínűleg most sem nagyon növelnek majd a képsűrűségen. A renderelt képek alapján jól látható, hogy a készülék rendezik micro SD foglalattal és fülhallgató kimenettel is, előbbi a mobil bal oldalán látható, míg az ujjlenyomat-olvasó a telefon jobb oldalára került. A jellemzők egyelőre nem tiszták, de a képeket készítők sejtenek néhányat a lehetséges specifikációk közül.

A mobil belsejében Snapdragon 888 lapkakészlet szolgálhat szerintük, de ez igencsak fura volna, mert ilyen erős chipset nem volt eddig a sorozat tagjaiban, az elődöt a Helio P35, az első modellt pedig Snapdragon 630 hajtotta, persze nem lehetetlen az sem, hogy a japán gyártó most rákapcsol egy kicsit. A 4500 mAh-s akkumulátor alkalmazása már jóval valószínűbb, de szintén kétséges. A hátoldalon egyetlen kamera foglalhat helyet, ez állítólag egy 13 megapixeles konstrukció lesz.

A Sony Xperia Ace III érkezésére valamikor júniusban lehet számítani, de a Sony egyelőre semmit nem erősített meg. Az előző két modell a helyi szolgáltatóval, vagyis az NTT DoCoMo-val kötött partneri együttműködés keretein belül jelent meg, esélyes, hogy most is az operátor révén zajlik majd a készülék forgalmazása. Mivel a korábbi verziók kizárólag Japánban jelentek meg, így nem tartjuk most sem valószínűnek, hogy a Sony Xperia Ace III eljut a nemzetközi piacokra. Mindenesetre jó látni, hogy a kompakt okostelefonok nem haltak ki teljesen az Android világban sem, még akkor is, ha csak a földgolyó másik felén lehet őket megvenni.

Forrás: GSMArena 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid