Kompakt méretű ZUK mobilon dolgozhat a Lenovo

0

Nem mindenki örül az egyre nagyobb mobilkijelzőknek, és bár a képátlók növekedése mára már megszokott tendencia, azért akad néha a kompakt készülékek kedvelői számára is egy-egy jó hír néha. Egy friss kínai pletyka szerint a Lenovo almárkája, vagyis a ZUK egy 4.7 colos megjelenítővel szerelt okostelefon megalkotásán fáradozik. 

A készülő telefon 4.7 colos képernyőjén HD felbontásban sorakoznak a pixelek, feltéve ha hihetünk ennek az új híresztelésnek. Állítólag kétféle hardveres kiépítésben lehet majd megvásárolni: az egyikben 2 GB RAM és 16 GB-os belső tárhely, míg a másikban 3 GB RAM és 32 GB-os adattároló lesz.

Az értesülés kitért a telefont működtető lapkára is, amely a hír forrása szerint a nyolcmagos processzort tartalmazó MediaTek Helio P10 lehet. A belsejében lévő Cortex-A53 magok 2 GHz-en is duruzsolhatnak, a grafikai számításokért pedig egy Mali-T860MP2 GPU felel majd.

Zuk Z1

Zuk Z1

Állítólag a készülékre kerülni fog egy ujjlenyomat-olvasó is, de hogy pontosan hová is szerelik, arról nem tudni semmit. A dizájn szintén egy merő rejtély, bár lehetséges, hogy a ZUK Z1 formatervét igazítják a kisebb mérethez, ugyanakkor egy teljesen eltérő elképzeléssel is előrukkolhatnak a kínaiak. A rendszert sem lehet biztosan megmondani, ami lehet akár Cyanogen OS is, akárcsak a Z1 esetében. Remélhetőleg a jövőben meg több kiderül a Lenovo, vagyis a ZUK kompakt méretű készülékéről.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid