A Samsung lett a negyedik legnagyobb mobilprocesszor-gyártó a világon

0

A Samsung ismét növelte az okostelefon-piacra gyakorolt hatását, ezúttal azzal, hogy belépett a világ öt legnagyobb mobilokba szánt chipseteket előállító gyártó közé. Teljesítményével az előkelő negyedik helyig jutott, ugyanakkor a csúcson lévő Qualcomm trónfosztásához ennél valószínűleg jóval többre lesz szükség. 

Hála az Exynos lapkák elterjedésének a közép, illetve belépőszintű készülékek sorai között, 2015-ben 50 millió olyan Samsung produktum talált gazdára, amelyekben a házon belül fejlesztett SoC valamely változata ketyeg. A gyártó egyébként durván a saját mobiljai 15%-ánál használt Exynos chipet, de más gyártóknak is ad el belőle.

fotó: digit.in

fotó: digit.in

Természetesen a Qualcomm első helyezése töretlen, amire vélhetően elszántan feni a fogát az ezüstérmes Apple. A harmadik legnagyobb lapkagyártó a tajvani MediaTek, utánuk jönnek a dél-koreaiak, akik így az ötödik helyre szorították a kínai Spreadtrumot, amelynek megoldásait egyébként ők is alkalmazták bizonyos készülékek esetében.

A Samsung Galaxy S7 szériának hála ez a negyedik poszt nem csak megerősödhet, de esély van az előrelépésre is az idei évben. 2016 kemény menet lesz az okostelefonos chipsetek gyártói számára, ám az is biztos, hogy a Snapdragon 820 csúcsmodellek között betöltött vezető szerepe vitathatatlan marad.

forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid