Könnyen törik a OnePlus Nord 5G

0

Nemrégiben mutatták be a OnePlus Nord 5G készüléket, ami egy középkategóriás ajánlat, és ehhez mérten nyilván olcsóbb, mint a OnePlus 8, vagy annak Pro variánsa. Az alacsonyabb ár természetesen nem lett volna lehetséges kompromisszumok nélkül, így példának okáért a mobil belsejében szolgálatot teljesítő hardver alapja “csak” egy Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet, és a telefotó kameráról is le kell mondani. Arra viszont nem számított senki, hogy anyaghasználat terén is gyengébb lesz a készülék, márpedig ez derült ki Zack Nelson strapatesztjéből, amelyben a vadonatúj modell eléggé könnyen törik.

Ami a strapabíróságot illeti, a legnagyobb különbség a telefonok között a fémből készült keret, amit a gyártó prémium mobiljai, vagyis a OnePlus 8 és OnePlus 8 Pro megkaptak, ehhez képest a OnePlus Nordnak csupán fém színűre festett műanyag keret jutott az összeszerelés során. Ez sajnos eléggé hamar feladta a népszerű YouTube-videós szokásos hajlítós tesztjében, egészen konkrétan el is tört. Strukturális szempontból a keret leggyengébb pontja a hangerőszabályzó gomb alatt található, itt kezd először elpattanni az anyag.

A többi próbatételen a készülék nagyjából hozta a papírformát, karcolódni a Mohs-skála hatodik szintjén kezdett, és a többi. Sem túlzottan polkorrektek, sem vészmadarak nem szeretnénk lenni, így mindenkinek azt javasoljuk, hogy használjon valamilyen tokot, ha ezt a telefont választja. És ha netán nagy kedvencünk lenne a feszes farmer, akkor semmiképpen sem üljünk le úgy, hogy a OnePlus Nord 5G a farzsebünkben van.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid