Különleges ujjlenyomat-olvasót mutatott be a Xiaomi

0

Sokak szerint 2019 hozhatja meg az áttörést az azonosítás terén, hiszen egyre több mobil kapja majd meg a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasót, és idén már több gyártó is kijön a saját megoldásával.

A Xiaomiról rengeteg pozitívumot el lehet mondani, hiszen remek árakon adják a mobiljaikat, és kifejezetten gyorsan adoptálják az újításokat. Az utóbbi időben ráadásul az innovációból is egyre inkább kiveszik a részüket, és most bepillantást nyerünk az egyik újításukba.

Lin Bin, a cég társalakítója osztott meg egy videót a Weibón, amin egy újfajta kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó működését demonstrálják. Egyébként már volt olyan készülékük a Xiaomi Mi 8 Pro személyében, amely hasonló megoldást kapott, ám jelen esetben másról van szó.

Ahogy az a videón is látható, nem egy apró részre korlátozódik az érzékelő működése, hanem a kijelző elég nagy területen képes az azonosításra. Ez a hírek szerint 5×2,5 cm-es, ami nagyjából 15x nagyobb, mint a jelenlegi Xiaomi mobilok hátulján található ujjlenyomat-olvasók. A méret mellett állítólag nagyon gyors és megbízható is az új technológia, így minden eddiginél kényelmesebb lesz az azonosítás.

A videón Mr. Lin egy Xiaomi Mi 8 kinézetű prototípus mobilon prezentált, és elmondta, hogy a közönségnek is nagyon tetszett a megoldás, amelyet a cég a jövőbeni készülékeibe építhet majd be. Jó eséllyel már a Mi 9 ilyen technológiával érkezik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid