A hajlítható okostelefonoké a jövő a Samsung szerint

0

Sokak szerint a Samsung csökkenő bevételeit az okostelefon innováció látványos lassulása okozza. Ehhez képest a vállalat alelnöke, Hark-sang Kim úgy gondolja, jelenleg teljesen az ellenkezője történik, az új technológiák, mint az 5G, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság az okosmobilokat az életünk még fontosabb részévé teszik majd. Sőt, szerinte a jövő a hajlítható készülékeké, a rangos úriember pedig meg is indokolta ezt.

A bevezetőben elsorolt technológiai vívmányok mind igénylik a nagy méretű kijelzőket, ugyanakkor továbbra is szükség van arra, hogy az eszközök könnyen hordozhatóak legyenek. A Samsung szerint a kérdésre a válasz a hajlítható megjelenítőkben rejlik, és igazából ez az az irány, melyet a cég már évek óta követ a színfalak mögött. 2011 óta látunk különböző hajlítható képernyőket, és összesen hét év kellett, hogy a technológia elérjen egy olyan szintet, amivel már ki lehet állni a közönség elé, és a boltok polcain is megállja a helyét.

Hark-sang Kim

A feladatot megoldani egyáltalán nem volt könnyű, a hajlítható készülékek esetében szinte mindent az alapokról kellett felépíteni. Új anyagokat kellett kifejleszteni, amelyek bírják a több ezer hajlítást, olyan kijelző paneleket, melyekkel lehetővé válik az ilyen szintű flexibilitás, de a belső hardverelemeket is újra kellett gondolni. A Samsung változtatott az akkumulátorok elhelyezésén, a hűtési rendszeren és a kamerákon, mindezt annak érdekében, hogy a készülék kellően vékony maradhasson.

A Samsung alelnöke úgy hiszi, a vállalatuk által megalkotott Infinity Flex Display az okostelefonos innováció újabb és újabb módjait hozza majd el. A hajlítható eszközök csupán a kapuját nyitják meg egy teljesen új világnak, ahol feltekerhető és nyújtható masinák várnak a jövő felhasználóira.

Az első kereskedelmi forgalomban is kapható hajlítható telefonját február 20-án mutatja be a Samsung a Galaxy S10 modellekkel együtt, tehát nagyjából egy hónap múlva kiderül, hogy konkrétan min is dolgoztak az utóbbi években.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid