A YouTube betiltja a veszélyes és ostoba kihívásvideókat

0

A hülyeség sokszor képes vírusszerűen terjedni, amihez az internet elképesztően hatékony táptalajt jelent. Mióta kijött Sandra Bullock szembekötős horrorfilmje, a Bird Box, egyre többen vesznek részt a film kapcsán napvilágot látott kihívásban, amiben vakon kell végrehajtani különböző feladatokat. Az eredményeket a népszerű videómegosztó oldalon közzé is teszik, de mivel a jelenség veszélyes, a YouTube úgy határozott, letiltja az ilyen videókat.

Sajnos nem áll módunkban érdemi terjedelemben bemutatni a bevezetőben említett filmet, elég annyit tudni róla, hogy a főszereplőknek csukott szemmel kell életben maradni egy borzalmas, képzeletbeli világban, ahol olyan gonosz lakozik, melynek a puszta látványa is halált okoz. A mozi kapcsán született szembekötős kihívás egyébként addig móka, amíg az emberek a házuk falain belül össze-vissza esnek és buknak, de voltak olyanok, akik például vezetés közben próbálták teljesíteni a megmérettetést. A különböző hőstetteket természetesen rendre videóra veszik, az ilyen felvételek pedig általában a YouTube-on kötnek ki.

Mondjuk ennek sem volt soha semmilyen értelme (DPReview)

A YouTube-felhasználók közössége volt, ami hangot emelt ezek ellen a veszélyes videók ellen, amelyek egyúttal táplálják ezt a veszélyes és ostoba trendet. A videómegosztó oldal üzemeltetői szinte azonnal engedtek a nyomásnak, és bejelentették, hogy minden veszélyes, ártalmas kihívást, ugratást, és az ilyen témájú videókat letiltják. A portál egyúttal frissítette szabályzatát az efféle tartalmak közzétételével kapcsolatban.

Eddig is tiltott volt sok veszélyes és káros felvétel a YouTube-on, ám most újabb elemek kerültek tiltólistára. Tilossá vált minden olyan tartalom, ami az emberélet kockáztatására buzdít, az olyan tréfák, melyeknek áldozatai valóban veszélyben érezhetik magukat, és minden olyan megmozdulás, amelyek érzelmi stresszt okozhatnak a gyerekek számára. Sokan persze aggódnak, hogy ezáltal kettős mérce fog létrejönni, aminek köszönhetően bizonyos tartalmak eltűnnek, mások pedig maradnak, és a YouTube így egyáltalán nem fog jó irányba haladni.

Ilyen eredményekkel járhat az új őrület – Express and Star

A videómegosztó portál a “három csapás” elvét alkalmazza, amennyiben olyan videókat vélnek felfedezni, ami sértheti a közösséget. Három incidens után akár teljesen meg is szüntethetik az adott csatornát. A már meglévő, az alapelvekbe nem illő tartalmakat közzétevő fiókokkal szemben a YouTube egyelőre türelmes lesz, egyszerűen csak eltávolítja a szerinte nem odaillő felvételeket, magát a felhasználót nem fogják büntetni, hacsak nem posztol újabb ilyen jellegű anyagokat.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid