Különös Xiaomi mobil bukkant fel, ez lehet a Mi MIX 2 utódja (frissítve)

3

Az iPhone X enyhén szólva megosztotta az okostelefon rajongókat, és még az almás gyártó fanatikusai sem minden esetben elégedettek az újdonsággal. Legtöbben persze az árát kifogásolják, de azért akadnak olyanok is, akiknek például a megjelenítő különös kialakítása hat zavarónak. Nos, ők nem lesznek elragadtatva a Xiaomi Mi MIX 2S állítólagos dizájnjától sem. (Frissítés: úgy néz ki hamisak a képek!)

Frissítés: Kiderült, hogy a képeken nem egy új Xiaomi mobil látható, hanem egy Mi MIX 2, amelyre egy alkalmazás segítségével került rá a fenti sziget.

Nemrég feltűnt az interneten pár fotó, amelyeken ha minden igaz a Xiaomi Mi MIX 2 folytatása látható. Az állítólagos képeken pedig jól látni, hogy a keretekkel alig határolt kijelző tetején az iPhone X-re hajazó “sziget” található. Az Apple ezen megoldását sokan röhejesnek tartják, ugyanakkor a korábbi MIX generációból kiindulva valahol ennek is meg van a haszna.

Például a szelfikamera egy jóval természetesebb helyre kerülhet, és ez a szigetecske segítene abban is, hogy az alsó káva még vékonyabb legyen. Sajnos utóbbit nem tudjuk teljes egészében megfigyelni ezeken a fotókon, a telefon alsó része ugyanis nem, vagy alig látszik rajtuk.

Vannak azért árnyoldalai is a dolognak. Habár a felül látható “szarvak” sokkal szélesebbek, és így több hely jutna ikonoknak az állapotsávban, szoftveres oldalról ez az egész kiépítés cseppet sem szerencsés.

Gondoljunk csak az Essential Phone-ra, és máris eszünkbe jut, hogy az ilyen kivágásokat nem igazán támogatják az Android applikációk, és e probléma megoldása nem kevés plusz munkát jelent a fejlesztők számára. Támogatás nélkül pedig a kijelző ezen része egy holt terület marad az alkalmazások használata során.

Persze annak is komoly a valószínűsége, hogy ezek a képek csupán ügyes hamisítványok, ugyanakkor nem teljesen lehetetlen egy ilyen prototípus létezése sem, ami nyilván még mindig nem jelent tömeggyártást, és egy valóban érkező Mi MIX 2S készüléket. Nektek mennyire jönne be egy ilyen Xiaomi Mi MIX variáns?

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid