Lapos kijelzővel jöhet a Samsung Galaxy S23 Ultra?

0

Az elmúlt hetekben szinte folyamatosan érkeztek a hírek a Samsung Galaxy S23 Ultra kapcsán, elsősorban a készülék kameráit és dizájnját érintették ezek a szóbeszédek. A legújabb értesüléseink pedig a csúcskategóriás okostelefon kijelzőjével kapcsolatosak: állítólag a dél-koreai gyártó ívelt helyett lapos kialakítású megjelenítővel szerelné fel az Ultra kiadást.

A kamerák formaterve állítólag nem fog változni, amiért nagyon nem is tudunk haragudni, mivel egy jól sikerült dizájn fogad bennünket a Galaxy S22 Ultra hátoldalán. Ha nem kell piszkálni a hátlapot, akkor a kreatív energiákat más területeken lehet kamatoztatni, ennek gyümölcse lesz elvileg egy sokkal vastagabb oldalsó fémkeret, amelynek logikus következménye a lapos kialakítású képernyő. Vagy legalábbis egy olyan panel, amely a szélein kevésbé ívelt.

A legdrágább és legmenőbb Samsung okostelefonok az elmúlt években mind ívelt, vagy ha úgy tetszik, hajlított kijelzőt kaptak, de a lapos kialakítás sokkal jobban kedvez az ikonikus S Pen használatának, talán erre kezdenek ráébredni a Samsung mérnökei is. Márpedig a Galaxy S23 Ultra valahol a Note modellek helyettesítésére is hivatott, egy lapos(abb) képernyővel ez talán még jobban sikerülne.

Ami a Galaxy S23 széria többi tagját illeti, az eddig napvilágra került információk alapján a mostani modellekéhez hasonló méretekre és kialakításra lehet számítani, vagyis az alapmodell és a Plus kiadás is lapos megjelenítővel és vaskos fémkerettel érkezik majd.

A hírek szerint a két olcsóbb Galaxy S23 mobil nem igazán fog érdemben változni a kijelzőket, a kamerákat és az akkumulátorokat tekintve, de persze ezt így hónapokkal a bemutató előtt még érdemes fenntartással kezelni. Ami viszont biztosan megkülönbözteti majd az új modelleket a korábbiaktól, az a Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet, amely 2023 első felében számos androidos zászlóshajóban megtalálható lesz.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid