Legjobb április 1-jei átverések 2014-ben

0

Volt bőven olvasnivaló tegnap, de rengeteg volt a kamuhír is április 1-je alkalmából. Most ezekből szemezgetünk nektek olyanokat, amik kapcsolódnak a technika világához.

 

Okoskesztyű

Egyre több okos kütyü jelenik meg mostanában, ezért az okostelefonok, okosszemüvegek és okosórák után sokak számára egész hihető volt az okoskesztyű bejelentése. Érdekesség egyébként, hogy a HTC és a Samsung is ugyanazzal készült április 1-je alkalmából, mivel mindketten egy ilyen eszközt mutattak be.

SmartGlovesAprilFoolsDay2014

Motorola ijesztő bootképernyője

A Motorola egy frissítéssel lepte meg a Moto X és Moto G tulajokat, ami annyit csinált, hogy megváltoztatta a mobilok bekapcsolásakor megjelenő bootképernyőt. Ezután ha a felhasználók újraindították a telefonjukat, akkor különböző parajelenségek jelentek meg, például a Yeti, a Loch Ness-i szörny, vagy egy UFO.

Moto_X_April_Fools_Day_Boot_Animation

 

Samsung Fli-Fy: internetmegosztás galambokkal

A Samsung nem csak az okoskesztyűvel készült április 1-je alkalmából. Létrehoztak egy olyan koncepciót is, amivel galambok segítségével juttatnák el az internetet a világ elmaradottabb részeire. Ez nyilvánvalóan nem lehetséges, de azért annyira nem is elrugaszkodott, mivel több hasonló valódi terv is van már, persze nem galambokkal hanem drónokkal.

galamb-net

 

Nokia 3310 Windows Phone-nal

A Nokia 3310-et még 2000-ben mutatták be és több mint 100 millió darabot adtak el belőle. A finn gyártó a telefon Windows Phone-os változatát jelentette be 41 megapixeles PureView kamerával, ami azért nem kicsit megmosolyogtató. :)

nokia-3310-april-fools-day-1

 

Pokémon vadászat a Google Maps-en

Nagyon meglepődtünk volna, ha a Google nem készül valami nagyon ötletes dologgal április 1-jére. Egy olyan Google Maps fejlesztést jelentettek be amivel nagyon látványos módon tudunk Pokémonokra vadászni a kiterjesztett valóság kihasználásával. Persze ez így nem valósult meg, de azért valamilyen szinten mégis kipróbálhattuk a dolgot az androidos vagy iOS-es mobilunkon.

 

Sony Power Food

Az ételek évezredek óta látják el energiával a szervezetünket, de miért ne használhatnánk őket az elektromos eszközeink működtetésére? A Sony fejlesztése ezt valósítaná meg.

 

Különleges önéletrajzok a Google-től

Miért ne dobnád fel az egyhangú és unalmas önéletrajzodat valami extra dologgal? A Google új eszköze egy pillanat alatt átvarázsolja neked például kutyás vagy Pokémonos témára, és így kitűnhetsz a tömegből álláskeresésnél.

https://www.youtube.com/watch?v=8IeWkXmPqpA

 

SwiftKey valódi billentyűzetekhez?

Bizonyára ismeritek a swipe bevileti technológiát, amivel rendkívül gyorsan lehet szöveget beírni az érintőképernyős eszközökön. Ez úgy valósul meg, hogy nem kell leütni a betűket, elég csak a megfelelő betűkön keresztülhúzni az ujjunkat, és az alkalmazás kitalálja, hogy milyen szót akartunk beírni. Ez meglepően jól működik mobilokon, de milyen lenne valódi billentyűzeten? Kiderül a SwiftKey április 1-jei fejlesztéséből.

 Tetszett az összeállítás? Nyomj egy megosztást, hogy az ismerőseid is olvashassák!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid