Lehúzza a rolót az Android atyja által alapított Essential

0

Andy Rubin neve minden bizonnyal ismerősen cseng azok számára, akik észben tartják az Android operációs rendszer történetét. A jeles úriembernek fontos szerepe volt abban, hogy mindannyiunk kedvenc zöld robotos rendszere létrejöjjön. Az általa alapított startup révén 2017-ben piacra dobott Essential Phone pedig a szenzorszigetes telefonok egyik előfutára volt, és bár érdekes színfolt az okostelefonos világban, a készülék végül bukásnak bizonyult, és most arról kell szomorúan hírt adnunk, hogy a cég is földbe áll.

Azoknak, akik birtokolják az Essential Phone készüléket, ami a cég egyetlen forgalomba helyezett telefonja, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a februári biztonsági frissítés lesz az utolsó, ami megérkezik a mobiljukra, és utána nincs tovább. Egyébként ahhoz képest, hogy az eladásokban elhasalt a telefon, eddig dicséretes volt a gyártó hozzáállása, hiszen egészen mostanáig gyorsan jöttek rá a frissítések, az Android 10-et is megkapta már rég, pedig 7.1-gyel debütált.

Essential Phone

Persze sejthető volt, hogy nincs minden teljesen rendben a színfalak mögött az Essentialnál. 2017 óta nem dobtak piacra egyetlen készüléket sem, habár voltak állandóan pletykák arról, milyen futurisztikus és menő cuccok lapulnak náluk a fiókban. Többek között azt lehetett hallani, hogy kijelző mögé rejtett előlapi kamerás telefonnal akarnak meglepni bennünket, de ebből már nem lesz soha semmi. Egy másik projektjük, a Project GEM szintén nem valósul meg, ez egy szokatlanul hosszúkás készüléket takart volna.

Project GEM

A cégnek volt a birtokában egy levelező szolgáltatás is, név szerint a Newton Mail, ami szintén becsukja virtuális kapuit, mégpedig április 30-án. Nagy kár Andy Rubin cégéért, hiszen még ha nem is minden ötletük volt tetszetős, az vitathatatlan, hogy voltak eredeti elképzeléseik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid