Leleplezték a Vivo V11-et

0

A rengeteg pletyka és szóbeszéd után végre hivatalosan is leleplezték a Vivo masszív kis középkategóriás mobilját, a V11-et. A telefon kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasót, AMOLED megjelenítőt, icipici szenzorszigetet, erőteljes processzort, és csinos formatervet kapott.

A kínai gyártó újdonságnak képernyője 6.41 colos, ahogyan említettük AMOLED panelra épül, a felbontása pedig Full HD+. A kijelző alatt található a biometrikus szenzor, ami elsőként került középkategóriás Vivo mobilba. Amennyiben valakinek ez a fajta beléptetési metódus nem tetszene, használhatja az arcfelismerés opciót, akár az ujjlenyomat alapú azonosítással együtt. Bármelyik érzékelő ismerje is fel a tulajdonost, a telefon felold.

A Vivo V11 lelke a Qualcomm Snapdragon 660-as lapkakészlet, ami már azért elég komoly előrelépésnek mondható az előd V9 Snapdragon 626 chipsetéhez képest. Ha esetleg valaki nem tudná egy nyolcmagos processzorról van szó, amelynek magjai 2.2 GHz-es órajelen hasítanak. A lapkakészlet mellé 6 GB RAM, valamint 128 GB belső tárhely jár.

A grafikus gyorsítást az Adreno 512 GPU végzi. Egy duál SIM-es telefonról beszélünk, ám a három aljzatnak köszönhetően, egyszerre lehet élvezni a két hálózati kártya, valamint a micro SD-s bővítés előnyeit. A legtöbb esetben úgynevezett hibrid aljzat található az ázsiai mobilokban, ami választás elé állítja a felhasználót, szóval ez egy csekélynek tűnő, viszont annál hasznosabb funkció.

A készülék elsődleges kameraapparátusa 12 megapixeles, f/1.8 apertúrájú, valamint 5 megapixeles, f/2.4 rekeszértékű szenzorokat állít csatasorba. Ezt a kamerakészletet egyébként már ismerhetjük a Vivo X21-ből, vagy a NEX S mobilok révén. Az előlapi kamera felbontása 25 megapixel, az f/2.0 rekeszértékkel bíró érzékelőt ellátták számos mesterséges intelligenciára épülő funkcióval is.

Az akkumulátor kapacitása 3000 mAh, a teleptámogatja a 18 W gyorstöltést, viszont USB-C helyett, micro USB porton keresztül történik a táplálás. A szoftveres oldalt Android 8.1 Oreo rendszer reprezentálja, amelyet a gyártó saját FunTouch 4.5 interfésze öltöztet. A Jovi elnevezésű mesterséges intelligencia motornak köszönhetően a processzor illetve memória erőforrásokat még hatékonyabban osztja be a készülék, így gyorsabbá válnak az alkalmazások, és jelentősen javul az üzemidő – tudjuk meg a gyártó ismertetőjéből. A Vivo V11 több régióban is kaphatóvá válik majd, azt azonban egyelőre nem tudjuk milyen áron.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid