Letesztelték az LG G7 ThinQ-t

0

Május 2-án debütál az LG következő zászlóshajója, vagyis a G7, ami a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fícsörök miatt a nevéhez egy ThinQ utótagot is kapni fog. A mobil burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet dolgozik, és valaki a gyártó munkatársai közül lefuttatott egy benchmarkot az egyik prototípuson, hogy kiderítse mire is képes a készülék. A telefon mondhatni hozta a papírformát. 

Az LG rejtélyes alkalmazotta a GeekBench applikációt használta, szintetikus teszteket illetően ez az egyik legnépszerűbb alkalmazás, adatbázisának köszönhetően pedig már rengeteg okostelefon, táblagép és más hasonló ketyere bukott le jóval a bemutatása előtt. A GSMArena újságírói az eredményeket látva annyira lendületbe jöttek, hogy fogták az érkező zászlóshajót, és összevetették a tavaly bemutatott LG V30-cal. Abban még ugyebár az eggyel korábbi lapka, vagyis a Snapdragon 835 dolgozik.

Az LG G7 ThinQ processzora négy darab Kyro 385 Gold magot használ, amelynek alapjául a Cortex-A75 szolgál, valamint szintén négy Silver magot, amelyek Cortex-A55 magok alapján készültek. A gyártás 10 nanométeres LPP eljárás révén valósul meg, és a lapka mellé a telefonba 4 GB RAM-ot pakoltak a koreai mérnökök. Igen, nekünk is ráncolódik a szemöldökünk, ennél többről volt szó eddig, és manapság már a 8 GB RAM-mal felszerelt mobilok sem mennek ritkaságszámba. Az LG V30 esetében négy Kyro 280 – A73 alapon nyugvó -, valamint szintén négy A53 alapon működő magról beszélhetünk. A 10 nanométeres csíkszélességgel bíró lapka korábbi LPE eljárás szerint került legyártásra, viszont szintén 4 GB operatív memória van a chipset mellett.

Az itt látható eredmények mondhatni magukért beszélnek, de annyit még hozzátennénk, hogy bár a GeekBench ezt nem méri, a grafikus teljesítményben is előrelépést fog produkálni az LG G7 ThinQ. A GSMArena összehasonlításában felül látható a többmagos teljesítménnyel kapcsolatos mérések eredménye, míg alul az egymagos pontszámok. Minden esetben a nagyobb összeg a jobb, és ezek alapján számottevő teljesítménynövekedés várható.

A mobilról egyébként már valódi sajtóképek is kiszivárogtak, amiket itt tekinthetsz meg.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid