Magyarországon is bekeményít a Netflix, figyelmeztetést kapnak, akik megosztják másokkal a fiókjukat

0

A Netflix évekkel ezelőtt még támogatta a jelszavak megosztását, mostanra viszont elegük lett a potyázókból, és számos régióban komoly intézkedéseket tettek ellenük. A vállalat most egy közleményben tudatta, hogy Magyarországon is életbe lépnek a szigorítások, hamarosan üzenetben tájékoztatják az érintetteket.

Egy Netflix-előfizetéssel akár 5 felhasználói profil is létrehozható, és párhuzamosan többen is nézhetik a tartalmakat, azonban hivatalosan csak a velünk egy háztartásban élőkkel lehetne megosztani a fiókot. Korábban ezt nem vették túl szigorúan, tavaly azonban már arról lehetett hallani, hogy elege lett a vállalatnak a potyázó felhasználókból, és fel fognak lépni a jelszómegosztás ellen.

Egy friss közlemény szerint Magyarországon is bevezetik az új intézkedéseket. Akik a háztartásukon kívül másokkal is megosztják a fiókjukat, azok egy üzenetet fognak kapni, amelyben felhívják a figyelmüket, hogy a Netflix-előfizetés csak a velük együtt élőknek szól.

A Netflix az érintetteknek két lehetőséget kínál fel (azon kívül, hogy a potyázók szimplán csak ne használják tovább a fiókot):

  • Akik más háztartásból használják az előfizetésünket, azok átvihetik a profiladataikat egy új, saját fiókba, amire külön előfizetnek.
  • A saját fiókunkhoz hozzá lehet adni egy vendégfelhasználót, aminek a havidíja 990 Ft, és így gyakorlatilag megosztható a Netflix egy olyan személlyel, aki nem él együtt velünk.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a vállalat hogyan fogja ellenőrizni és kiszűrni a háztartáson kívüli megosztást, de az ígéretek szerint abból nem lesz probléma, ha út közben vagy nyaraláson nézed a Netflixet. Jó eséllyel azok kapnak majd figyelmeztetést, akiknek tartósan több helyen is használatban van a fiókja.

Forrás: Netflix

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid