Magyarországon is elérhető a Starlink, Elon Musk műholdas internetszolgáltatása

0

Az Elon Musk által létrehozott Starlink lényege, hogy teljesen körbevegyék műholdakkal a Földet, amelyek segítségével a bolygó legeldugottabb pontjain is elérhető lesz a szupergyors internet. Ez már nem csak sci-fi, működik a szolgáltatás, ráadásul Magyarországon is rendelhető. Az ára mondjuk elég durva…

A Starlink idén elindult Magyarországon is, már lehet regisztrálni a szolgáltatás hivatalos weboldalán. Ha beírod a címed, akkor megkapod az árakat is, ami elég húzós ahhoz képest, amihez szoktunk. Egyrészt meg kell vásárolni a vevőegységet, ami 260.000 Ft-ba kerül, és ki kell rá fizetni még a 23.000 Ft-os szállítási költséget. Ehhez jön még a havidíj, ami 35.500 Ft, ezt folyamatosan fizetni kell, ameddig használni szeretnénk a műholdas internetet.

A szolgáltatás 100 és 200 Mb/s közötti letöltési sebességet ígér, valamint 20 ms válaszidőt, így alkalmas lehet akár videóhívásokra, nagyfelbontású streamingre vagy online játékokra is. A legnagyobb előnye mindenképpen az, hogy valóban bárhol működik, bizonyos eldugott helyeken ez lehet az egyetlen megoldás, ha nincs sem vezetékes internet, sem mobilhálózat a környéken. Az ára miatt viszont nagy valószínűséggel egyelőre nem lesz túl nagy érdeklődés iránta, legalábbis hazánkban.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid