Már készül a Kirin 1000 processzor, ami a Huawei Mate 40 mobilokban debütálhat

0

A Huawei rendesen ráfeküdt a mobilos chipsetek fejlesztésére az utóbbi években, igen versenyképes hardvereket tudnak már készíteni. A nemrég debütált Kirin 990 abszolút az élvonalban van, és már fejlesztik az utódot is, ami még brutálisabb lesz.

A Huawei Central értesülései szerint a Kirin 1000-et már 5 nm-es csíkszélességgel gyártják majd, ami fejlettebb, mint a Kirin 990 és a 980 7 nm-es eljárása. Ez nagyobb tranzisztorsűrűséget, nagyobb teljesítményt és energiatakarékosabb működést tesz majd lehetővé. A Kirin 990 egyébként az első mobilos lapka, amely 10 milliárdnál is több tranzisztort tartalmaz (egész pontosan 10,3 milliárdot), és az utód valószínűleg ezt is jelentősen túllépi majd.

Bár már a Kirin 990-es is kiadhatták volna az újabb Cortex-A77-es magokkal, a Huawei maradt az A76-os verziónál, mert ez is bőven elég erős. A Kirin 1000-ben azonban már a frissebb CPU magok dolgoznak majd a hírek szerint.

A Kirin 1000 minden bizonnyal jövőre debütál a Mate 40 mobilokban, tehát egy darabig még biztosan várnunk kell rá. Egyelőre a Kirin 990 és a Mate 30 széria van soron, bár az új csúcsmodellek debütálása nem zökkenőmentes a Google-alkalmazások hiánya miatt. Egyelőre csak Kínában jelentek meg a mobilok, és ott igen népszerűek is az első becslések alapján, ám az európai értékesítés még kérdéses, nem is biztos, hogy nálunk kaphatók lesznek idén.

Forrás: Huawei Central

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid